Confirmation

Confirmation

Confirmation

Confirmation

Register
Login

Rozhovor s hráčem Fenrir

Interview & Rozhovory
OupzLitva OupzLitva 30/04/2015
Výjimečně krátká doba uplynula a je zde další příspěvek do blogu. Dá se říct, že poslední dobou na webových stránkách bylo dosti živo, co se blogování týče. Doufám tedy, že i dnes budete při chuti a přečtete si další připravený rozhovor.
Charakteristika:
Já osobně nemám moc, co bych o téhle osobě mohl povyprávět. Můžu ale s jistotou prohlásit, že se s ním často setkáváte a ještě setkávat budete. Tichý lovec, zákeřný a vytrvalý zabiják. Tak by se dal charakterizovat člověk, který chodí na server vyloženě lovit lidské skalpy. Fenrir je hlavním důvodem, proč si osobně při zabírání území, hlídám střechy a kontroluji, zda-li nejsem další nevinná oběť, která se náhodou nepřipletla střelci do cesty. Mimo zabijácké hobby, známe vůbec tuto osobu blíže? Já věděl jenom to, že je to starší muž a ještě to, že když se napije alkoholu, vždycky se odhodlá k něčemu, k čemu by se normálně neodhodlal. Podá si přihlášku do administračního týmu. Přišlo mi vhodné, že se musíme dozvědět něco blíže a Fenrira jsem tedy podrobil křížovému výslechu. Jak jsem na začátku ale napsal, Fenrira nedokážu zcela dobře charakterizovat, proto jsem požádal, aby nám o Fenrirovi pověděl pár slov jeho kolega z týmu RT/Roadtrain.
Peréz a jeho úhel pohledu:
Ahoj, nejdříve bych chtěl poděkovat Litvovi, že mi dal možnost sepsat pár řádků o mém "herním bratrovi" Fenrirovi. Někteří z vás, si možná myslí, že je to nějaké mladé ucho, ale opak je pravdou. Je to ostřílený mazák, kterému už dávno není "náct" a se kterým už nějaký ten pátek vedu RT tým. Je to chladnokrevný zabiják se sniperkou, M4 a ostaními walk zbraněmi. A jelikož mu to jde stejně dobře, jako mému psovi obchcávání okrasných tůjí, pyšní se titutem "špatný spoluhráč". Jinak je to klidný a vyrovnaný člověk, se kterým je radost ať už sklízet marijánku kombajnem, nebo ničit okolí. Fenrir je taky velice ochotný, bez řečí vám půjčí peníze, ať už herní či czk. Nebo jen pro zpestření chvíle koupí hunter. Pokud není na serveru, tak mě i to hraní baví o stupínek méně. Jsem rád, že jsem takového pohodového člověka poznal a že jsem s ním v jednom týmu.

1. Jako každého, vítám tě u dalšího rozhovoru a jsem rád za to, že jsme mohli na tomhle čísle v blogu pracovat. Úvodní klasické body. Můžeš se nám prosím tě podrobně představit?
Ahoj. Tak, abych se na úvod představil. Jméno mé je Jan, ale doma mi říkají Honzo a v práci jinak než na Honzíčku nebo pane Šéf, neslyším. V online světě jsem znám přezdívkou Fenrir. Už mi táhne skoro na 26 let, ale pořád jsem tělem i duší mlaďoch. Žiju v kraji Moravskoslezkém a pracuji v jedné nejmenované firmě zde, díky které tady máme "krásný a čistý" vzdoušek. Naštěstí mám tu možnost a hodně času trávím v Jeseníkách.


2. Přezdívka Fenrir je docela nezvyklá. Povíš nám něco o ní?
Je to jméno vlka ze Severské mytologie. Nejstarší syn boha Lokiko. Mám tyto pověsti velmi rád a jsme strašný milovník vikingů, ale k tomu jménu jsem nepřišel díky sobě, ale díky jedné dívce, kterou jsem kdysi poznal. Bylo to na jednom letním folkovometalovém festivalu, kdy ke mě přistoupila krásná zrzka a řekla mi, že vypadám jak Fenrir. Mi se to zalíbilo a začal jsem to používat.


3. Zase jeden neobyčejný příběh. To se mi líbí. Jdeme dále. GTA San Andreas Singleplayer obecně. Pověz nám svůj příběh o tom, jak byla tato hra tebou objevena a kdy se tomu tak stalo.
San Andreas jsem myslím objevil už tehdá jak to vyšlo a byla to novinka, a to díky bratranci. Pamatuji si, že jsme to hráli vždy u něj na rodinných oslavách. I mise jsem nějaké projížděl. Já jsem to doma na počítači neměl, takže jsem to hrál jedině u něj, nebo u kámošů, takže to bylo spíše jen tak pro zábavu. Hlavně, tenkrát byla pro mě hodina času na počítači moc dlouhá, raději jsem býval venku.


4. Dobře a co později? Když si hru začal hrát sám, vracel ses k Singleplayeru? Čím tě hra vůbec zaujala? Dohrál si herní příběh do konce? Jak bys hru případně ohodnotil?
Nedohrál jsem to nikdy do konce, nebyl na to čas ani chuť. A ten příběh se mi od začátku vůbec nelíbí. Nezaujal mě, ale líbí se mi pojetí hry. Ta možnost zkusit něco, co by šlo i normálně, ale raději to zkoušíš ve hře. Jako skoro každý kluk jsem lítal venku s kámoši s pistolkami a zaujalo mě to i na počítači. Tak samo jako mají rádi kluci auta a GTA je převážně o autech a zbraních.


5. Jdeme na Online. Vzpomínáš si, jakým způsobem bylo tebou zjištěno, že existuje vůbec nějaký Multiplayer? Co tě přimělo k jeho vyzkoušení? Níže se dostaneme podrobněji k serverům.
To že existuje nějaký multiplayer jsem se dozvěděl tak před třemi lety. Viděl jsem to hrát nejmladšího bráchu, ale nijak mě tu nezaujalo a tenkrát jsem ani neměl na to čas, potom se věci trochu změnili a času jsem měl dostatek. Spoustu času kdy jsem věděl, že budu zavřený jen doma, tak jsem bráchu požádal, ať mě zasvětí do tajů multihry. Jenže mě zatáhl na nějaký cizí server, nevím už ani jméno. Vydržel jsem myslím 15 minut, než jsem usoudil, že je to blbost. Tak jsem si to zase hned smazal. Naštěstí mám ještě druhého bráchu, který mi ukázal WtLS. A tam se mi to líbilo, vlastně líbí dodnes. Žádné spawny, žádné blbostí. To se mi líbilo a přišel jsem tomu i na chuť


6. Takže, dá se říct, že tvá první velká zkušenost, byla právě na WtLS. A jaké byly tvé prvotní pocity ze hry v online světě a to přímo na Welcome to Los Santos? Jak třeba probíhala první hodina tvého hraní vůbec?
První hodina? No, jako první jsem si po přihlášení všiml šipky na letišti. Vstoupím, cosi zmáčknu a už jsem v letadle. Tak, tak chvíli letím, ale byl jsem zbrklý, tak jsem raději vyskočil a rovnou do vody, takže jsem začal jako trosečník kousek od Fort Carsonu. Jak už jsem se dostal někdo do civilizace, tak vzpomínám, že jako první mě zajímaly domy. Jelikož brácha, už měl nějaké zkušenosti s WtLS, tak mě do toho plus mínus zasvětil. A jako první povolání jsem si zvolil policistu.


7. V minulém čísle jsem pokládal dotaz, zda-li existuje nějaká hezká vzpomínka, která člověku uvízne z jeho herní začátků. Rád bych ji uplatnil i tomhle čísle. Je něco, o čem bys mohl povědět i ty sám?
Bylo to hned první hodiny hraní. Z policisty jsem se totiž stal psancem velmi brzo. A v jednu chvíli bylo za mnou asi 7 policejních aut a i helikoptéry jsem si všiml. Měl jsem tenkrát štěstí, že to byli asi začátečníci, stejně jako Já. Ujížděl jsem jim dobrých 10 minut, u kterých jsem se pořádně zapotil, ale taky dobře pobavil.


8. Na počátku je každý označený jako tzv. "wárezák" a musím říct, že oprávněně. I já jsem se kdysi musel přizpůsobit a naučit se zvyklostem hraní. Jaký byl tvůj průběh hraní, kdy si se z bílého wárezáka, stal běžným a aktivním hráčem, který pak svou přítomností tvořil další kousek dílku v komunitě.
"Wárezákem" jsem byl jen chvíli. Možná jen první dva týdny co jsem objevoval a poznával server. Usoudil jsem, že u toho asi budu trávit hodně času, v čemž jsem se nezmýlil, a že výhody z prémium účtu mi přijdou vhod. Hlavně výhoda /hide, jsem si říkal že bude super. Mohl jsem si klidně brouzdat ulicemi s ponětím, že mě nikdo nesleduje, protože první dva týdny jsem byl opravdu často u nemocnice. No, ale přesto jsem si vyzkoušel každé povolání. Jenže mě furt lákal gang. Líbilo se mi, jak jsem sem tam potkával gangstery jak pospolu zabírali. Ale za začátku jsem spíš byl osamělý a tichý vlk, co si jen tak v tichosti brouzdá ulicemi. Nevěděl jsem totiž, že je chat...na to jsem přišel až po týdnu. Ale i tak mi tenkrát nebylo moc do řeči, protože pro mě to je první a jediná multiplayerevá hra, kterou hraji a tak jsem vůbec nevěděl, že se tu můžu i normálně bavit a popřípadě si najít i přátelé.


9. Čím ti byl server sympatický? Muselo být něco, co ti dávalo důvod se i nadále vracet a hrát. Co to tedy tehdy bylo?
No, bylo to hlavně díky tomu, že jsem se mohl volně pohybovat a dělat si co chci ve virtuálním světě. Nechtěl jsem tenkrát žít realitu, tak jsem žil ve WtLS světě. Přes den jsem často chytal zločince a v noci jsem páchal zločin. Je to hra s lidma, takže i když jsem chtěl být zavřený doma sám, tak jsem nechtěl být sám, a hra mi to umožnila.


10. Takže, prozradil si nám, že ses vyznačoval stylem "vlka samotáře". Kdy nastal ten zlom, při kterém si začal vyhledávat kontakt i s jinými členy komunity? Byl to jen zmiňovaný gang, nebo i něco jiného?
Byl to asi ten gang, chtěl jsem tam sice působit jako samotář a v klidu si zabírat území a sem tam nějakou přestřelku, ale nechtěl jsem jen tak ledajaký gang, ale chtěl jsem být v mafii. Jenže odtamtud mě jeden angličan pořád vyhazoval. A má angličtina je velmi špatná, tak jsem to raději vzdal a hledal jsem si jiný gang. Naštěstí se mi ještě líbí triády, za které nikdo tenkrát nehrával, takže jsem tam byl většinou sám. Ale jak jsem tak hrál, tak sem tam někdo napsal a já odpověděl, jinak jsem se většinou věnoval hraní než psaní. Zlom nastal, až jsem potkal hráče paštiku a jeho nevymáchanou hubu.


11. Takže zlomovým bodem, byla Paštika. Kdo by tomu věřil. Jak se Paštikova nevymáchaná huba projevovala, že tě to donutilo komunikovat?
Potkal jsem ho jednou večer. S bráchou jsme chtěli vykrádat domy, jenže on se nám furt pletl do cesty a nevynechal nechutné poznámky na naše osoby. My se samozřejmě slovně bránili, tak jsme si psali o tom, jací jsme blbci a tak podobně. Jenže asi to byl osud, další dny jsme na sebe naráželi častěji a častěji. Až se mezi nás postavil Peréz, pozval mě do jejich nového a těma dvouma experty asi zrovna vytvořeného klanu. Já už ani nevím proč ale přidal jsem se k nim. Měli jsme hlavně společné, že jen tak rádi jezdíme po silnici na vyjížďky. V klidu a míru hezky po cestě dle pravidel silničního provozu. Teda, aspoň já se snažil tak jezdit, ale netrvalo moc dlouho a přišli jsme si všichni na jméno a bez nich bych asi teď už nehrál.


12. Řeč je samozřejmě o klanu RT/Roadtrain. Nemýlím se? Právě díky RT se dostala tvá přezdívka do povědomí komunity. Probereme tedy tento klan podrobně. Jaký byl váš celkový počátek na SA:MP scéně?
Ano, je to klan RT. Radost mého hraní. Začátky byly takové, že jsme byli jen parta lidí, neměli jsme stránky, neměli jsme nic. Jen společnou zkratku před jménem. Dlouho jsme se nemohli dohodnout co to vůbec znamená, ale shodli jsme se, že RT je prostě RT. Ale, máme všichni nějakou společnou vášeň ke kamiónům, tak by jsme mohli být Rozzuření Truckeři. Po nějakém čase působení, se lidé ozývali a chtěli k nám, tak jsme vytvořili stránky a od té doby mělo pár lidí zájem přidat se k nám. Asi protože nás mohli častokrát vidět jak jezdíme kolony kamionu za sebou. Jó..., to jsme byli ještě i hodní a zbraně jsme měli jen málokdy, ale zájem přidat se k nám sem tam je, ale není lehké mezi nás zapadnout. Protože i když působíme jako klan, beru nás spíš jako partu, která drží při sobě a tráví společné chvilky ve světě WtLS.


13. Pro ty, kteří to neví. Tým RT na WtLS funguje takový rok a půl, pokud se tedy nepletu. To není vůbec málo. Proveď nás tedy historii vašeho týmu. Jak se tým vyvíjel, mimo přímo ten začátek, jenž si popsal? Zda-li si myslíš, že byl váš tým hodně populární a podobně. V tomhle ohledu, neboj se rozepsat.
Populární ani ne. Nikdy jsme nebyli, nejsme a myslím si, že ani nikdo z nás nechce být. Hrajeme celou dobu, za pár měsíců 2 roky, hlavně pro naší zábavu. I když bylo tu období, kdy jsme měli větší počet přihlášek než obvykle a to když jsem si vymyslel, že podpořím trochu práci řidiče kamionu pro náš kolektiv. Dařilo se mi v osobním životě a tak jsem chtěl kámošům udělat radost. Spočívalo to v tom, že jsem za určitý počet odvezených nákladů posílal czk do hry. Každopádně to využívali jen ti, co jsme do klanu přijali, až jsem tady toto zveřejnil. Nechci je jmenovat, protože už mezi námi nejsou, ale byli v týmu podle mě jen kvůli tomu. No, ono je taky třeba i říct, že se dorozumíváme jen prostřednictvím chatu ve hře. Nepoužívám Ts ani jiné komunikační programy, takže sem tam ta komunikace u nás vázne. Proto někteří odejdou, protože očekávají i něco víc. Některé jsme bohužel museli vyhodit, ale naše momentální složení je pro mě skvělé, i když sem tam se najde mezi námi nějaký nešvar, tak držíme většinou při sobě.


14. Když se člověk zadívá na vaši sestavu, vidí i zvučná jména. Například: Peréz, G4llardo, nebo i takový nAbOj_AK_47 a jiní, kteří tam stále jsou, nebo ti, kteří už ne. Rád bych ale probral samotného G4llarda. Jaké máš pocity z toho, že je u kormidla právě on?
Snad to nebude číst, ale Gallardo bohužel je. Mám ho rád a ani nevím proč. Je nesnesitelný. Těžko popsat náš vztah. Kdo zná seriál Teorie velké třesku, tak on je Sheldon a já Leonard. A u kormidla není. Je to sice on, co vymyslel a vytvořil naše webové stránky, ale zakladatel a velký šéf je Perez.


15. Téma jsem na to zaměřil schválně. Ozývají se kritické postoje vůči G4llardovi. Nebudu rozebírat to, že po celou dobu jeho návratu se ozývaly názory, že to není ON, ten starý, dobrý G4llardo, jenž byl kdysi administrátorem a dost uznávaným hráčem... Hovoříme spíše o kritice na jeho osobu v dnešní době. Co bys nám o tom tedy pověděl? Pokud je co, samozřejmě.
Neznám časy kdy byl v AT. Dokonce jsem to až do teď považoval za kec, ale když to říkáš. Gallardo je prostě Gallardo. On jednou je takový a jednou makový. Já na něj nechci nadávat ani pomlouvat, ale nemůžu na něj říct žádné hezké věci. Ke mně se vždy choval slušně a byl pro mě vždy dobrý spoluhráč, protože vždy se ve hře zastal. Kritiku si určitě zaslouží, ale pro mě bude doufám pořád dobrej kolega ve hře.


16. Taktéž je možno se na vašich webových stránkách dočíst, že ve vašem týmu došlo k nějaké týmové rozepři. Jeden člen byl údajně G4llardem vyhozen kvůli a teď cituji: "pí*ovině". Mohl bys nám to přiblížit?
Rád bych, ale to je zrovna jeden z momentů kdy jsem Gallarda nepochopil. Nejsme moc znalý v počítačích, ale myslím že se jednalo o IP adresu, prostě "pi*ovina". Jenže než jsem se do toho tenkrát vložil já, byli už všichni na sebe naštvaní a uražení. Ale stalo se. Hráč nakonec odešel a díky tomu i další, co přišli k nám kvůli němu a zůstali jsme tenkrát skoro jako počáteční sestava. Ale vše zlé je k něčemu dobré. Oni odešli a přišli dva nový a skvělí hráči, Náboj a Milkebitch3, u kterých jsem sice přemýšlel u přijetí k nám, že dám ne a teď mě to až mrzí, že jsem si tady to vůbec pomyslel, protože mezi nás zapadli skvěle.


17. Chci si to ujasnit. Klan RT/Roadtrain byl a zatím stále je tvým prvním klanem ve kterým si vůbec byl? Nelákalo tě někdy třeba takové PMJ, nebo jiný klan/team?
Byl to první a jediný klan a nechci to měnit. RT skončí až skončím já, aspoň teda pro mě. Jsem věrný a oddaný člen.


18. V dnešní době se na tebe nahlíží jako na obávaného tichého zabijáka. Není tajemstvím, že se skrytím na mapě a zbraní sniper obcházíš střechy domů a s oblibou své kořisti lovíš z velké vzdálenosti. Můžeš nám říct, jak vznikla tato tvoje záliba, neboli hobby? Co tě na tom baví?
Líbí se mi zbraň sniper. Zamířit, počkat si a pálit. Nelíbí se mi způsob jak probíhají boje na zemi. Běhaní dokolečka a to co dělají. Sniper mi dovolí odstup od hráče. A každý má možnost kdykoliv utéct. Ale je to i obtížnější někoho zabít, než jen k někomu přiběhnout a střelit ho 4-shootem do zad. A taky velmi rád lítám. I v reálném životě miluji výšky a kdybych tak měl křídla, ale nemám. Proto rád jen tak létám a vyhlížím nic netušící oběti, nebo už za ten čas jsem si našel svá místečka, na kterých čekám a čekám. Chce to dávku trpělivosti a někdy je to nuda, jen tak čekat, ale většinou se dočkám. Když se zamyslím, je to sice trochu divná zábava, ale mě to baví.


19. Když jde o zabíjení, moc oblíbenosti to asi nepřinese. Teď je tedy otázkou, zda-li stojíš o něco takového, čemu se říká "dobrá pověst". Je ti jedno, jak na tebe ostatní pohlíží?
Ne to nepřinese. Ale s tím jsem počítal. Zabíjet jsem začínal po necelém roce hraní, do té doby jsem byl zabíjen hlavně já. Do té doby jsem bohužel poznal, že velká část hráčů je jen banda ubohých dětí. Nejsem sice stařík, ale chování dnešní mládeže je opravdu nevhodné a otřesné ale naštěstí se najdou i normální mladí lidé. A je mi opravdu jedno, co si o mě kdo myslí, ale najdou se na serveru i hráči, kteří si doufám o mě myslí hezké věci a o kterých Já si myslím totéž a vážím si jich. Oni ví, že mám divné zabijácké choutky a když někde řádím, tak tam nejdou a když už tam jdou, tak si dávám bacha abych jim ani vlásek nezkřivil i když ne vždy se mi to povede, ale nejsou to hráči jen z RT, najde se i pár adminů, hráčů z jiných klanů (hlavně pan Marajz z YcB- musím ho zmínit, protože to je super člověk) a dalších hráčů co hrají sami za sebe. Ale je to jen opravdu malé množství. S někým se bavím a k někomu mám respekt jen proto, že je takovej jakej je, i když jsem si s ním nenapsal ani slovíčko. Jeden takovej je třeba Tpi Master. Asi je to angličan a častokrát je za policisty, ale nikdy mě nezatkne a vždy jen pomůže, ani nevím proč. A takových je víc. Hodně krát jsem ve hře přišel na to, že v nouzi potkáš přítele. A zase kdyby jsme se měli všichni rádi a každý s každým byl kámoš, tak by to nebylo ono.


20. Pokud jde ale o zálibu v lovení lidí, musím přirozeně smeknout a dodat, že momentálně asi nemáš konkurenci. 1. místo: hráčů zabito odstřelovačkou = 3515 zabití a 2. místo v počtu headshotů vypovídá samo za sebe. Musím se přiznat, já jsem ve střelbě s odstřelovačkou naprosto levej. Jak něčeho takového vůbec dosáhnout? Máš nějakou radu, pro amatéra? Používáš třeba i nějakou modifikací, díky které se líp míří, či střílí?
Né to né. Nemám rád žádné vylepšení..podle mě to kazí hru, ale to je můj názor. Rada pro začátečníka: hodně trpělivosti, pevnou ruku a ještě víc trpělivosti.


21. Mimo odstřelování lidí. Mezi další tvou zálibu patří a teď se podržte, další odstřelování lidí. Teď už s tím rozdílem, že k této aktivitě využíváš hojně stroj, jenž se jmenuje Hunter, neboli teda bojová helikoptéra. Co nám povíš k tomuhle?
Čekal jsem tuto otázku, protože i když se budeš divit, doufal jsem, že to nebudeš ty, ale někdo jiný, když jsem viděl vagosáka na mapce. Ale tato záliba je díky tomu, že rád lítám. A ono se řekne, sestřelit někoho hunterem je lehké, což většinou je, ale sestřelit hunter je ještě lehčí. Ale jsou tu chvilky, kdy je ve vzduchu, víc Hunterů a to potom nehorázně štveme lidi, když z toho děláme válečnou zónu.


22. Ano, viděl jsem tvůj screenshot, kde s kolegy letíte v hojné 5ti členné letecké skupině. Při jaké příležitosti vás napadlo, že potrápíte přítomné hráče :D ?
Noo, my takové akce nikdy neplánujeme, ono to prostě přijde a pak se to děje. Ten den si docela dobře pamatuji, to jsem byl asi nejčastěji poslán do řitního otvoru za den.


23. To si umím představit. Jdeme dále. Když je předmětem tématu zabíjení, musím zmínit také tvou aktivitu v gangu Mafie. Patříš k věrným členům. Máš přes 5 tisíc zkušeností. Otázka je tedy taková. Co pro tebe gang Mafie znamená? Jaký je tvůj herní styl v gangu? A využíváš taktické zbraně jak M4/AK-47, sniper, nebo naopak ovládáš úm, jenž se nazývá přehazování sawn off brokovnice?
Na Mafii mě přitahuje spíš jen ten název mafie. Mám rád mafiány a vše okolo nich. Tenkrát jsem tam poznal a hodně se bavil se Želvou. Byl tenkrát takový můj mentor v mafii. Jelikož byl většinu času boss gangu on, tak já byl jeho věrný poskok. Byly i okamžiky, kdy jsme byli mafie jako dobře sehraný tým, který měl hlavní přednost držení při sobě, kdy jsme se navzájem chránili. Jenže to byla velmi krátká chvíle, proto jsem většinu zkušeností nabral ze střechy ve vrtulníku. Neovládám "umění" sawn-off a to jen proto, že se mi to nelíbí z estetického hlediska. Běhat dokola a střílet... Rád mám při sobě M4, ale proti páprdovi, který běhá dokola to není moc účinné, aspoň v mém podání.


24. Sawn off shotgun se rozebírá snad pokaždé. Také bys byl radši, kdyby se 2 brokovnice zrušily? Mohl by podle tebe server i nadále normálně fungovat? Respektive, mělo by toto zrušení tedy velký vliv?
No, asi by to těm jedincům vadilo, kteří jsou v tomto dobří a nevadí jim, že je to trochu nesmyslné a vypadá to divně, ale každý to vidí jinak. Já osobně bych byl pro, kdyby se to zrušilo. A myslím, že by server dál klidně fungoval, sice by bylo hodně odpůrců, ale to budou vždy a u všeho. Vždycky se najde někdo kdo by byl proti. Ale je to jen hra a každá hra má své pravidla. Zde pravidla určuje NiCe, takže ať udělá cokoliv, já vím, že se budu muset přizpůsobit, pokud budu chtít hrát, ale blbé kecy kolem toho budou vždy a pořád.


25. Jdeme na další bod. Přihlášku do administračního týmu podanou máš. Nejsem si už ale zcela jistý, zda-li si jako poradce již účinkoval. Je tomu tedy tak? Pokud ne, co je pro tebe tím lákadlem pro post poradce a pak případně post moderátora? Myslíš, že existuje šance na to, aby si byl na post přijat? A děláš vůbec vše pro to, aby ano?
No...přihlášku jsem si podával, ale vždy to bylo když jsem měl slabou chvilku a měl jsem něco vypito, tak jsem strašně chtěl být admin, ale nikdy mě naštěstí nevzali a já si v klidu můžu hrát, bez starosti o ostatní.


26. Rozeberme administrační tým z tvého pohledu. Myslíš si, že současný admin. tým odvádí svou práci dobře? Je někdo, koho bys tam nejradši neviděl a proč? Naopak, komu post naopak přeješ? A kdo je podle tebe takovým tím nejlepším členem admin. týmu?
Nemám žádný negativní názor na současný AT, ale najdou se mezi nimi i ti, které mám rád a jsou opravdu dobří a spolehliví. Nejlepší z nich? Těžko soudit ale mezi mé oblíbence patří Stener, Tuxedo a Tyson. Mají chválihodné chování a velmi dobře řeší problémy a pak nemůžu opomenout Godlika, který i jako moderátor mi dokázal hodně krát pomoct.


27. Jaké jsou tvé oblíbené činnosti v přítomnosti? Mimo tedy zabíjení a stahování lidí z kůží, je i nějaká jiná aktivita, kterou se zabýváš?
Teď je mým snem ve hře splnit všechny achievementy, některé jsou velmi těžké a náročné. Velmi rád si zahraji kulečník a pak mám další takový asi nesplnitelný sen. Být v každém domě v topce ve hře Tetris (opravdu nevím jak se to píše ve hře, ale víme o čem je řeč). A pak jsem taky trochu gamebler, hodně času jsem strávil v kasínu nebo na koních.


28. A co taková loterie, která je na webových stránkách? Patříš mezi hazardéry, co se loterie týče. Dokážeš nám říct, zda-li si na tom spíše vydělal, než prodělal? A o jakou sumu se vůbec jedná?
Loterie je jedna z mých slabostí. Jak na webu, tak na serveru. Hodně jsem díky ní vyhrál, ale o dost víc jsem prohrál. Sice dle statistik mám vyhráno už přes 1,8 miliardy dolarů, tak jsem spíš většinu času na nule, ale pro mě to jsou jen virtuální peníze, které se musí točit.


29. Zpět k serveru na okamžik. Kdyby si měl možnost na serveru něco změnit, co by to bylo?
Já asi nejspíš nic. Mám to rád takové, jaké to je. A taky, NiCe naštěstí dělá docela často nové updaty a vylepšení, které často mile překvapí. I když, kdybych mohl, tak bych rád přidal možnost využívat heliportu či hangáru. Chtěl bych mít svůj vlastní vrtulníček. No a pak je tu ještě jedna věc, co bych byl rád kdyby se změnila, ale to je bohužel nemožné, protože je to chování některých hráčů.


30. Tak to rovnou rozebereme. Co se ti nelíbí na chování naší komunity?
Nelíbí se mi chování jen určitých hráčů. Těch, co se snaží podvádět a okrádat. Už to, že to jen napadne někoho je trestuhodné. A pak se mi nelíbí, jak je většina mladých lidí sprostých. Já sice nejsem žádný slušňáček a taky často kleju, ale co je moc, to je příliš. A ze všeho nejvíc mě občas dopálí, když se tu kde kdo považuje za stvořitele světa, ale to je dáno dnešní dobou. Celkově si myslím, že lidstvo jde do sraček, ale to už ani tak není o hraní, jako o pohledu na svět a způsobů žití.


31. V některých případech, nelze nic, než jen souhlasit. Jdeme dál. Portál slaví sedmý rok svého provozu. Podle vlastních slov hlavního administrátora to žádná sranda nebyla, udržovat server, aby fungoval tak, jak měl a má. Dejme tomu, že si tento rozhovor bude číst. Co bys hlavnímu administrátorovi vzkázal?
No, já mám na NiCeho hodně smíšený názor. Na jednu stranu, to co umí a dělá, tak za to si ho cením a vážím a má moji úctu ale na druhou stranu, je někdy hodně arogantní a nechá se vytočit blbostí od blba. Tak bych mu teda vzkázal: "Kašli na názor volů, protože většina si tvé práce cenní!"


32. Probírali jsme tvoje zabijácké schopnosti se zbraní sniper a bojovou helikoptérou hunter. Ovládáš ještě jiný způsob, jak svůj cíl zneškodnit a v čem si libuješ?
No, ze střechy kromě sniperu používám občas M4 nebo Ak-47 a když jsem na zemi, tak má rád všechny zbraně, teda kromě sawnů, uzi a těch malých - teců. Jednu dobu jsem byl u všech zbraní, krom těch tří v prvních 7dmi v žebříčku na webu. Není se ale čím chlubit, protože většina z nich, byli nevinní hráči, co byli ve špatné době na špatném místě a většinou byli neozbrojeni.


33. Tím bychom mohli lovecké téma zakončit a pustíme se do jiného tématu. Blogy všeobecně. Vím, že ti občas čtení neunikne. Jak bys blogy hodnotil? Nechystáš se sám někdy zkusit blogovat?
Velmi rád čtu, ať už je to cokoliv. A proto jsem i v blogách našel pár článků, u kterých jsem se dobře pobavil. Většinou jsi autorem byl ty a nebo Zohan. Píše to on? Asi jo. Ostatní jsou takové... No musím to napsat. Hloupé děcko si myslí, že je jedinečné a napíše pár nesmyslných vět do blogu, a myslí si bůh ví co, ale najde se i pár starších článků od autorům, co ani neznám, které by stály za zmínku. A já osobně jsem o tom přemýšlel, ale nakonec jsem to zavrhl. Takže teď neplánuji nic podobného dělat.


34. Ano, všechny své články psal Zohan. Dále. Interview a rozhovory. Myslíš, že se tento blog ubírá správným směrem, nebo je něco, na čem je podle tebe třeba ještě zapracovat?
Nečetl jsem sice všechny rozhovory celé, ale to nebylo vinou tvého psání, ale charakterem druhé osoby. Libí se mi tvůj nápad. Přidává to hodně naší komunitě.


35. Jestli tím nápadem myslíš, že jsem ty rozhovory jako celkově, vymyslel já sám, tak to ne. Tradice tohoto blogu je opravdu několik let stará a já jsem pouze navázal na předchozí práci. To jenom k tomu. S kým bys ale sám rád viděl rozhovor do budoucna? A proč zrovna ta osoba?
Aha...tak to jsme opravdu nevěděl. Ale navázal jsi dobrým způsobem na to a pokračuješ velmi dobře. O kom bych se rád něco dozvěděl? Přemýšlím a přemýšlím. No napadá mě jediný Axe, ale teď si nejsem jist, jestli už jsi s ním náhodou rozhovor nedělal. No a ještě bych se rád něco dozvěděl i o Nyny.


36. S Axem ještě rozhovor nebyl a Nyny nabídku na rozhovor bohužel odmítnula. Pokračujeme. Jelikož jsi už dospělý jedinec, dozajista budeš mít zajímavý názor na herní obchod. Využíváš hojně a které položky nejvíc a proč?
Ano, využívám ho vcelku hojně, ale to jen díky tomu, že mám práci skutečnou a nebaví mě ještě pracovat ve hře, abych měl peníze. Takže si každý měsíc koupím premium účet a pošlu nějaký ty czk do hry. Nejvíce utrácím za Huntery a jejich opravu a pak taky vlastním vcelku hodně domů, který chci ještě dlouho mít, takže i za prodloužení domu. Do některých domů jsem si taky koupil novou Hi-Fi věž, což se mi strašně líbilo. A až teď mě napadla další věc co bych změnil. Přidat možnost změnit obrazy na zdi v domě a popřípadě i gauč. No a část CZK peněz přeměním na dollárky ve hře. No, ale kdybych neměl práci a nemohl bych si posílat peníze skutečné, tak je tady možnost využívat trhu a vydělávat, což jsem v mých začátcích využíval hojně, ale to jsem taky vydělával a chodil "do práce" jedině ve hře.


37. Na začátku ses nám v krátkosti představil, tak nám teď v závěru pověz něco víc o sobě. Jaké jsou například tvé záliby? Máš nějaké sny, nějaké plány do budoucna, které by sis chtěl splnit?
Tak, mezi mé záliby patří čtení knih, výlety do hor, poslech dobré a kvalitní hudby, rád si zahraji jakýkoliv kolektivní sport, rád si jen tak lehnu někde do trávy a mám všechno v p... Plány do budoucna už nemám. Nechám se překvapit co mě čeká, ale snů mám plno. Hodně jich ale zůstane jenom snem. Ale pár přání a cílů, za kterými si pomalu ale jistě jdu už od mládí se najdou. Mezi ně patří například, napsat knihu, účastnit se závodu "Beskydská sedmička", postavit si na zahradě model starodávného hradu, skočit si s padákem a mohl bych pokračovat dále, je toho spousta.


38. Napsat knihu? Nezvyklý cíl. Mohl bys nám o tom povědět něco víc? Co tě na tom třeba tak láká? Máš nějaké specifické téma, o čem bys chtěl psát?
Mám strašně rád svět fantasy. Elfové, draci, trpaslíci a jiné kouzelné bytosti. Mám ve své hlavě už dávno vytvořený svůj svět a pár pokusů o napsaní bylo. Ale vždy jsem se potom někde zasekl v příběhu a nevěděl jsem jak dál, tak jsem přestal. Nemám rád totiž opakování nebo kopírování něčeho. A i když jsem to nechtěl, tak furt mi to něco připomínalo, takže jsem uvízl v mrtvém bodě, kde mám sice svůj krásný svět, ale nemám žádný příběh. A pak jsem taky zkoušel psát různé krátké povídky, měl jsem jich dost. ale vůl jsem to měl všechno uložené jen v počítači a jednoho dne jsem o všechno přišel.


39. Tak to nerad čtu, že si o vše přišel. Každopádně, vše, co jsem měl připravené, jsem použil a tak už mi pro tebe nezbývá žádná další otázka. Chci ti poděkovat, že si na nabídku souhlasně kývnul a pokud tedy na závěr máš něco, co bys rád čtenářům vzkázal, tak prosím, do toho.
Já ti taky děkuji za tvou nabídku a jsem velmi rád že jsem mohl tady vykecat. Vzkázal bych asi jen toto: "Hry se hrají, život se žije, brzy nás čeká utopie."

Závěr:
Další rozhovor máme tedy za sebou. Fenrir se stavil na kus řeči a opět jsme se dozvěděli něco víc o člověku, jenž hraje s námi v této komunitě. Doufám, že se vám rozhovor líbil a pakliže ano, budu rád, když zanecháte "like" a komentář, ať už pozitivní, či negativní. Pomáhejte utvářet další rozhovory. Pište, co se vám nelíbí. Co by se mohlo do blogu přidat. S kým by měl být veden další rozhovor, nebo jaká otázka/otázky by vás zajímaly v dalších rozhovorech. Nebojte se napsat, budu jedině rád. To je tedy pro dnešek všechno a snad si budete moci přečíst další blog již co nejdříve. Jelikož je teď volno a já bych měl mít o víkendu čas, pokusím se o vytvoření dalšího rozhovoru. Do té doby se mějte a zdarec.
Na blogu se podíleli: Litva a BlackTwoOo, jemuž děkuji za přípravu konečné fáze před postnutím.
Grafická úprava: AxlRose.

Děkuji, že nás čtete!
44
984

Comments (14)

Proteine
Proteine Litterer Level 59 29/05/2018 08:30 PM
Strasne dlhe ani sa mi to nechce čitať sry :D
TheLordStar
TheLordStar Headhunter Level 80 19/07/2017 12:31 AM
Furt se divím, že tam nejsem já zmíněnej jménem a ani Chicken :(
Marajz
Marajz Level 93 07/11/2015 06:36 AM
Fenrirku to mě zahřálo u srdíčka že jsi zmínil i moji maličkost :) děkuji... a Petiku co to meleš? nepleteš si mě s nějakým "mirajz"(em)? a jestli jsem to někdy udělal tak jen proto že mi někdo udělal jinou "sviňárnu" jinak nemam za potřebí stát u nemocnice a zabíjet.. :) pá
Protlak
Protlak Vandal Level 10 16/10/2015 12:49 AM
No s tim marajzem nevim nevim, člověk kterej čeká na spawnu u nemocnice a zabíjí pořád do kola hráče co se nemaj jak bránit mi příde dost opožděnej
Haine
Haine Level 189 28/07/2015 04:13 PM
Dobrý rozhovor, Fenrir je v pohodě typan.. ;)
Kennas
Kennas Experienced player Level 70 04/06/2015 06:29 PM
Andy koho by zajímal rozhovor s takovým .......Není potřeba komentovat....
Měním názor k předchozímu komentáři, tento rozhovor se mi velice líbil a byl napínavý :)
Randy
Randy Epic player Level 152 02/05/2015 06:28 PM
Nevěděl jsem totiž, že je chat...na to jsem přišel až po týdnu.
GDLK
GDLK Felon Level 144 01/05/2015 07:26 PM
pak nemůžu opomenout Godlika, který i jako moderátor mi dokázal hodně krát pomoct.

Nad tím mi i slza ukápla. Díky :-)
TheLastGrimm
TheLastGrimm Legendary player Level 96 01/05/2015 06:51 PM
fenrir fajn člověk ale ta topka bude moje !! :D
Kennas
Kennas Experienced player Level 70 01/05/2015 04:38 PM
Prvni rozhovor ktery me vubec nezajimal.
Andy koho by zajímal rozhovor s takovým ........
Není potřeba komentovat...
Show comments 11-14 of 14