Potvrzení

Potvrzení

Potvrzení

Potvrzení

Registrovat se
Přihlásit se

Rozhovor s ReadyBossem

Adelky Blog
Adella Adella 9.1.2021
Zdravím, vítejte u dnešního rozhovoru s docela vzácným hostem a to jest ReadyBoss nebo-li REDY. ReadyBoss je dá se říct už legendární hráč na WTLS, hraje tu už dost velkou řádku let. Také vytváří úžasnou hudbu, která momentálně patří do mých oblíbených. Doufám, že si tento rozhovor užijete a nebudu to dále obkecávat a pojďme si to přečíst.




1. Jsem ráda že jsi přijal mojí pozvánku do rozohovoru. Jako první by bylo fajn, aby ses nám představil.

Děkuji za pozvánku k tomuto rozhovoru, jsem polichocen, že si na mě po osmi letech hraní někdo vzpomněl. Hráči mě asi znají pod nickem ReadyBoss nebo REDY, já bych se však představil jako Martin. Jsem 19 letý kluk z okolí Zlína, dříve jsem na serveru trávil spoustu času, takže myslím, že víc o sobě říkat ani nemusím.


2. První věc když se Řekne ReadyBoss každého napadne tvá organizace to jest REDY RECORDS, mohl bys nám něco o ní říct, například kdy byla založena, největší úspěchy atd...

Organizace REDY RECORDS byla založena 12.7.2019, pamatuju si vtipný moment, kdy jsem jako Helper založil organizaci v testovací verzi a GDLK mi vysvětloval absolutní základy nakupování byznysů, nakonec jsem však já učil ostatní, což spousta lidí ani neví. Když byli REDY RECORDS na svém vrcholu, drželi jsme spoustu rekordů, například nejvíce vyhraných týdenních soutěží v řadě, společník s nejvíce splněnými joby za měsíc, nejvyšší zisk za 24 hodin, možná by se našly ještě nějaké další. O kousek nám utekl serverový rekord v počtu splněných jobů za týden, dále nám chybělo asi 5 týdnů aktivního hraní a měli by jsme i nejvíce splněných jobů na serveru a nejvyšší zisk za životnost organizace. Nicméně když jsme měli větší polovinu rekordů, nebylo se kam posouvat a měsíce vše bylo pouze o tom, hájit naše jméno. Když se dostanete na strop, můžete už jenom padat. V září 2020 mě čekal obrovský nátlak od školy, takže jsem přestal hrát jakékoliv hry a ředitelé organizaci nějak drželi, bohužel však i hráči cítili, že už nemám drive jako dřív. Prostě nás to přestalo bavit, řekli jsme si, že zůstaneme menší organizace, nyní už jsme však neaktivní. Já osobně už ani SAMP nehraju, věnuji se nyní jiným přednostem, zejména hudbě a ženám, znáte to lovci. Abych se vrátil k původní větě, snažil jsem se v našem nejlepším čase, kdy jsme neměli konkurenci, pomoct menším organizacím s rozvojem. Snažil jsem se je naučit spoustu základních věcí, které bohužel většina organizací na serveru neovládá, přitom nejde o žádné triky a složité taktiky, které jsme se při konkurenci s ANVIL museli naučit my. To bych ale už asi odbíhal od tématu, proto bych to uzavřel na tom, že na REDY RECORDS dojemně vzpomínám, poznal jsem tam spoustu lidí, se kterýma se znám nyní i mimo hru a jsem za to velmi rád. Bohužel nic není nekonečné a občas je lepší vzpomínat, než se snažit obnovovat něco, co už má největší boom za sebou. Zároveň jsem hrdý, že žádná organizace po nás nebyla schopná zopakovat cestu, kterou jsme my absolvovali. A tím myslím i ANVIL, kterou tu nechci shazovat, pouze poukázat na to, že v naší konkurenci byli oni lovci a my kořist, která se však nikdy nedala a řekl bych, že v některých momentech ANVIL lehce rozsekala. ANVIL má však super propagandu na webu, takže spousta hráčů měla zkreslené informace o dění a možná proto nás tolik lidí na serveru nemá rádo. Nicméně nic již není aktuální a tuto křivdu můžeme všem odpustit.


3. Když už jsi nakousl to téma hudba, jakou hudbu tvoříš. Nebo spíš celkově co děláš kromě hraní ?

Věnuji se rapu od svých 13 let, ačkoliv zrovna v těch 13 letech jsem to ani nemyslel vážně. Abych to uvedl na pravou míru… Již od ranného věku na mě šlo znát, že jsem členem hudební rodiny. Zejména, když jsem tančil v postýlce, aniž bych uměl chodit. Obě strany rodiny jsou plné hudebníků, popravdě bych řekl, že neznám nikoho, kdo by k hudbě neměl nějaký aktivní vztah. Stejně tak sleduji neteře a synovce v ranných letech tančit, zkrátka to v té rodině asi je. Již od školky jsem vyčníval z davu a ve 13 jsem to dával najevo skládáním rýmů a podle mě docela vtipných punch-linů. Čeština mi nebyla nikdy cizí, takže jsem toho využil. Stále jsem si ale neuvědomoval, že tvořím něco, co budu jednoho dne brát vážně. Proto mě má hodně místních hráčů za exota, jelikož si mě pamatují jako 13 letého kluka, urážejícího hráče na serveru, takže se jim ani nedivím. V asi 16 letech jsem začal brát hudbu opravdu vážně a nyní to jsou asi 3 roky, co se jí aktivně každý den věnuji. Jinak jsem asi normální člověk s běžnými nudnými koníčky, které nemusím asi nijak extra představovat.


4. Jak jsi se vůbec dostal k rapu? Je někdo kdo tě motivuje ?

Asi už jsem to zmiňoval v předešlé otázce, k rapu jsem se dostal víceméně náhodou. Jednak je to skrz hudbu v krvi, ale pokud tě zajímá moment, kdy jsem nahrál první věc, tak to si pamatuji přesně. Ani jsem pořádně neposlouchal rap, ale už jsem měl hroznou chuť něco narapovat, ta kultura si vybrala mě, ne já ji. A ve 13 jsem vydal diss track na hráče GtaCZ, kterého tímto zdravím. Dnes se na to dívám s obrovskou ostudou, samozřejmě jsem tehdy netrefil beat, ten text byl vtipný, ale zároveň nemožný (jsi tlustější než mrož, hlavně se nemnož), jak říkám… Stydím se za svoji minulost, ale myslím, že kdyby se nestalo toto, část mé životní lekce by v životě nenastala, jelikož toto odstartovalo hate jak ve hře, tak v reálném životě a skutečně mě to jako člověka změnilo. Za což jsem rád, protože mi to vlastně dokreslilo zbytek mojí story a mám zkušenosti, o které se můžu podělit v textech. A proč jsem vydal diss track zrovna na hráče GtaCZ? To bych se sám rád zeptal svého mladšího já. Byla to absolutní shoda náhod, která neměla smysl, jak jsem řekl, rap si vybral mě, ne já ho… Jinak motivují mě všichni lidi, kteří dokázali postavit z ničeho něco. Pokud se bavíme o rapu, nejbližší je mi Tupac, který měl podobný mindset jako já. Dále nesmím opomenout N.W.A, pro méně znalé Ice Cube, Easy E, Dr. Dre. Dále 50 Cent, Eminem a málem bych zapomněl na Biggieho.


5. Máš nějaký cíl kterého by jsi vážně chtěl dosáhnout ?

Takových cílů mám celou řadu. Spousta lidí si myslí, že vtipkuji, když říkám, že bych z mého rapu chtěl jednou postavit něco, co si lidi budou v dobré víře pamatovat i po mé smrti, ale myslím to zcela vážně. Mám trochu jiný pohled na svět než většina lidí a beru jako své poslání předat lidem nějakou skutečnou message, která třeba na lidech něco změní. Vím, že to zní strašně naivně, ale tak stále je to takový ten sen a motor v hlavě. Můj další sen se týká financí, peníze jsou něco, co pro mě nemá žádnou váhu, ale jednou v životě bych chtěl sáhnout na milion, znáte to, sen asi každého, ale já za tímto snem reálně kráčím skrz první investice, které v reálném životě podnikám. Zkrátka bych se v životě nechtěl omezovat a chtěl bych si moct dovolit pořádné auto, pořádný dům a dost peněz na uživení rodiny. Což navazuje na můj asi poslední velký sen, což je najít si nějakou skvělou ženu, která si bude vážit mé přízně a vychová se mnou šťastné děti. Musím vás zklamat, nevím jak dřív, ale v dnešní době najít takovou ženu je těžší než se zdá.


6. Na serveru si nějakou dobu působil s postem pomocníka, proč sis podal přihlášku. Chtěl jsi někdy dosáhnout nějakého vyššího postu ?

O vyšší post mi nikdy nešlo, nešlo mi ani o nějaké benefity. Jediný důvod, proč jsem si přihlášku opakovaně podal, byl ten, že mě bavilo psát kvalitní rady novým hráčům, když jsem sledoval ostatní pomocníky, co v tom chatu potili za polorozpadlé věty, většinou bez obsahu a bez rychlé reakce, tak jsem měl o to větší chuť to tam nějak držet. Jelikož jsem byl však docela známý hráč a hodně lidí se mnou mělo problém, zkrátka se v chatu objevily i negativní věci, tím myslím hádky, které jsem z 95 % rozhodně nezpůsobil já, ale bohužel, stalo se, byl jsem dvakrát právem zbavený postu, víc bych k tomu asi neřekl.


7. Máš někdy ještě v plánu začít zase aktivně hrát na WTLS ?

Můj životní styl neobsahuje žádné takové plány, ale pokud se nad tím mám zamyslet, silně pochybuji, že se na server někdy vrátím. Nechci to vyvracet, protože nikdo neví, co nastane, ale k té hře jsem nějak kompletně ztratil vztah. A upřímně, když se někdy připojím, abych prodloužil majetek a odešel, jen u toho mrknu do chatu a chování celé té komunity mě nijak neláká, spíš odpuzuje.


8. Jak vznikly tvé přezdívky ReadyBoss a REDY ?

ReadyBoss je šílený nick a odpovídá tomu i doba, kdy vznikl. Bylo mi tak 12 let, možná míň, netuším. V tu dobu jsme s kamarádama na základce hráli Minecraft, tehdy hodně populární hru, no a já jsem měl nickname jako reálné jméno. Kdysi mě kámoš trollil a řekl mi, že když si změním ten nick na nějaký normální, dovolí mi být na jeho serveru Admin! Lákavá to nabídka! Zdravím WizGigabyta No a tak jsem přemýšlel a líbilo se mi „Boss“, absolutně netuším proč, tehdy jsem si vzpomněl na McQueena a vybavilo se mi slovo „Ready“ – celá ta přezdívka teda trvala vymyslet tak minutu a stal se ze mě ReadyBoss. Zní to strašně nesmyslně a taky, že to nesmyslné je. REDY je přezdívka, kterou se označuji v hudbě, chtěl jsem něco krátkého, ideálně na 4 velké písmena, zároveň jsem však byl z okolí zvyklý na oslovení „redy“, prostě jsem na to slyšel skrz můj herní nickname, takže jsem to prostě zkrátil a vzniklo „REDY“.


9. Děláš si beaty sám nebo na to někoho máš ?

Beaty momentálně beru z netu, některé jsou totiž zdarma pro non-profit použití, což mi momentálně vyhovuje. Zkoušel jsem se i učit nějaké beaty vytvořit sám, jelikož mám často v hlavě hrozně složité melodie a nápady na hity, bohužel, není to tak jednoduché, jak se zdá. Jsem vděčný, že jsem měl možnost na WTLS poznat pár beatmakerů, někteří z nich mě i trochu zaučovali, nicméně stejně jsem se to pořádně nenaučil. Musel bych věnovat rapu i beatům stejně moc času, takže by to byla o to delší cesta, v obou věcech se vlastně musíš neustále někam posouvat a tak. Takže když to shrnu, beaty si sám nedělám, ale samozřejmě bych někdy v dalekém budoucnu rád dělal svoje beaty.


10. Je nějaký track na který jsi fakt hrdý, který si myslíš, že se ti nejvíce povedl ?

To se těžce řekne. Momentálně jsem hodně hrdý na track s názvem 2001, který jsem vypustil ven přibližně před měsícem, a to skrz jeho výpovědní hodnotu. Je to takový úvodní track, co chci nechat public navždy, takže určitě na něho svým způsobem hrdý jsem. Jinak jsem hrdý na vše, co napíšu, občas se to povede víc, občas míň, ale myslím si, že vše má nějakou výpovědní hodnotu, někdy ji člověk možná nemůže najít, ale pokud tomu věnuje čas, najde ji. A to je vlastně můj účel.


11. Chystáš zase nějaký feat s někým ?

První featuring již byl nahraný, track se jmenuje POZDRAV, pracoval jsem na něm společně s KALO BENGem, který mě přizval na druhou sloku a jsem rád, že nám tato spolupráce vyšla, protože ho neskutečně cením a věřím, že je jedna z budoucích nadějí československého rapu. Určitě doporučuji posluchačům vychutnat si track v plné kráse.


12. Když už mluvíš o budoucnosti cz/sk rapu, myslíš si, že by jsi také někdy mohl prorazit? Doufáš v úspěch nebo si rapuješ jen tak pro radost? Upřímně já za sebe doufám, že prorazíš, protože většina českého a slovenského rapu nestojí za nic a nedá se to poslouchat. Například tvůj track NEMŮŽU PŘESTAT je násobně lepší než většina tracků slavných českých raperů.

Tak takto bych to teda neřekl. Československá scéna na tom podle mě není vůbec špatně, akorát musíš hledat interprety, kteří mají nějakou výpovědní hodnotu. Poslední dobou se tu přemnožili lil peepové, to mě samozřejmě nijak nebere. Nicméně já dělám rap pro zábavu, protože to tak cítím, víceméně ho žiju, takže vlastně píšu život. Spousta z těchto interpretů toto o sobě říct nemůže. Každý, kdo dělá rap, rozhodně stojí o to, aby ho poslouchalo co nejvíce lidí, ale rozhodně to není hlavní důvod, proč si sednu a píšu další věc. Rap pro mě je něco jako terapie nebo něco jako zápisník mého života. Chci, aby tu po mně zkrátka něco zůstalo, čím víc lidí si to pustí, tím líp, ale rozhodně to není tak, že nebýt lidí, tak bych to nedělal. Dělám to pro lidi, ale dělám to především pro sebe. Budoucnost je nejasná a rozhodně si nechci stavit žádné limity, abych pak nelitoval, že jsem jich nedosáhl, nebo nelitoval, že jsem sám sebe podcenil.


13. Když teda říkáš, že československá scéna na tom není špatně, tak co tak posloucháš za interprety z československé scény. Sice už jsi psal o tom kdo tě inspiruje, ale zajímalo by mě jestli tě inspiruje i někdo z československé rap scény.

Československou rapovou scénu se snažím sledovat tak nějak celou, abych nějak naposlouchal vše, co je úspěšné, protože je to úspěšné z nějakého důvodu. Tím nechci říkat, že ji chci kopírovat, tak to není myšleno. Zkrátka, když děláš rap, musíš mít nějaký přehled, jak se vyvíjí a tak. Takže poslouchám jak staré, tak nové věci, jak známe interprety, tak underground interprety. Kdybych měl jmenovat nejoblíbenějšího československého rappera, tak to vyhraje Michajlov, jelikož jeho styl je vlastně taková ta rapová klasika, co se jela dřív a já prostě miluji tento starý true school s výpovědní hodnotou. Ale jinak bych tu mohl mluvit od Milion+ a Viktora Sheena až po underground rappery jako je Aremy. Nicméně ať poslouchám kohokoliv, snažím se držet toho stylu, který jsem začal někdy ve 13 letech, protože vím, že je to ten originální potenciál, který v sobě nesu. Nikdo nebude poslouchat něčí kopii, když si může pustit originál. Proto beru vlastně sám sebe tak nějak za svůj vzor, což může znít egoisticky, ale rozhodně to tak není myšleno.


14. Upřímně na serveru WTLS tě dost lidi nemá rádo a vlastně bezdůvodně, jelikož vidí, že když ti nadávají ostatní, tak je to asi cool a začnou to dělat taky a vlastně neví proč. Jak se k tomuhle stavíš, vadí ti to nebo to prostě neřešíš ? Abych řekla pravdu, pro mě samotnou to bylo těžký jelikož se mi dělo a vlastně stále i děje to co tobě, po čase jsem se naučila to ignorovat, ale furt mi z toho občas není dobře.

Lidi můžou mít v životě pouze pár důvodů k nenávisti. Jeden takový hlavní důvod je závist, že se nebojím něco dělat. Znám spoustu lidí, co za mnou po pár letech urážení došli a řekli: Ready, sorry, nadával jsem ti, ale měl jsem prostě špatné období a reálně jsem ti záviděl. Takovým lidem z mé strany padá respekt, protože pochopili podstatu a dokázali se k tomu postavit. Není důvod mi něco závidět, což je zarážející na té nenávisti, protože ve skutečnosti nikdo z těchto lidí nechce žít v mé kůži, možná to jen ještě neví. Nicméně k tomuto se stavím absolutně s klidnou hlavou. Jelikož je to přibližně 6 let, co na mě padá tento těžký hate, nijak to už nevnímám, naučil jsem se s tím žít, posílilo to moje sebevědomí, protože se nebojím, že mi někdy něco nevyjde, protože vím, že i kdyby mi to vyšlo, někdo bude mít hloupé řeči. Víceméně děkuji všem, kteří se do mě ty dlouhé roky naváželi, protože sami ze sebe dělali šašky a já jsem se pouze pousmíval za monitorem. Asi i škoda slov na takovou otázku.


15. Je nějaký track za který se stydíš a nejsi rád, že jsi to udělal ?

Těžká otázka… Jakoby myslím, že co se mělo stát, to se stalo, jasně, že jsem ve 13 vydal tracky, co neměly s rapem nic společného, ale kdybych to neudělal, tak dnes nejsem tam, kde jsem. Nejvíc se asi stydím za „koncerty“ probíhající na TS, protože se objevila spousta nahrávek, ale největší problém je, že hráči to brali hrozně vážně. Celé to byl tak trochu troll + TS rozhodně není určený pro nějaké slušně znějící rapování, je třeba to brát celé s nadsázkou, víceméně jsme tam chodili spíš dělat bordel a komedii, aby jsme zabavili hráče, nic víc, nic míň.


16. Jak dlouho ti tak trvá napsat text a celkově jak dlouho ti trvá udělat jeden track?

Je to dost individuální, pokud chci něco konkrétního napsat a mám k tomu už i vybraný beat, může to trvat hodinu, ale taky pár hodin psaní, většinou to prostě napíšu na jeden zátah. Občas některé tracky rozdělám a dodělávám jindy po kouscích, ale to jsou většinou takové ty tracky, co nikdy nedodělám. Jinak samotný proces nahrávání, hraní si se zvukem a vydávání, trvá prakticky celý den… Hodinu až pár hodin strávíš nahráváním, dalších třeba 5 hodin pracuješ na zvuku (záleží na tracku, vždy je to jinak složité), pak to prostě nějak hodím ven a je to. Samozřejmě je to proces náročný na uši, takže musíš počítat i s přestávkami.


17. Jsme u sedmnácté otázky a nikdo stále neví kde tě najít a kde si může tvojí hudbu poslechnout. Takže kde tě můžeme najít ?

Pekelná otázka... Můžete mě najít absolutně jednoduše na platformách YouTube a SoundCloud, kde mám oficiální tvorbu pod nickem REDY. Na profilovce jsem zády v černé mikině nad krásným nočním Zlínem, fanynky padejte mi ke kolenům! Případně mě zkuste vyhledat i s názvem tracku, např. již zmíněný track 2001. Věřím, že mě nebude těžké najít, ačkoliv interpretů s nickem REDY je víc, jak jsem v pozdější době zjistil.


18. Někoho by možná mohlo zajímat, jestli stále studuješ a popřípadě co.

Ještě tak nějak (ne)studuji veřejnosprávní činnost na obchodní akademii ve Zlíně. Popravdě jsem moc netrefil obor, je to moc o paměťovém učení, které mi chybí, takže se tam 4 roky plácám a ještě mě nevyhodili! Neptejte se mě, jak to dělám… Neví to totiž nikdo včetně mě, rodiny, spolužáků a dokonce i učitelů. Jinak přeji všem letošním maturantům hodně štěstí, bude to hard!


19. Je něco co tě stále motivuje v dělaní hudby ?

Kdyby nebylo, nedělal bych ji. Nejvíc mě asi poslední dobou motivuje to, že mě to prostě baví, a že to začalo znít nějak nadějně. Motivuje mě ale každý den něco jiného… Občas jsou dny, kdy jsem prostě trochu depresivní a mám potřebu to ze sebe dostat, jindy mě prostě někdo z lidí natolik nadzvedne, že za hodinu napíšu celý track. Někdy mám nějaké deepy a přemýšlím o budoucnosti, o tom, jak je vlastně život vzácná věc, mohl bych pokračovat do nekonečna… Každý track má asi svoji nějakou motivaci a celé dohromady to je motivace, něčeho v životě dosáhnout a být jednoho dne hrdý na to, co jsem tu po sobě nechal.


20. Myslím si, že je nejlepší čas na to to ukončit, je ještě něco co by jsi rád řekl, ale neměl jsi na to příležitost ?

Když už mi kladeš tuto otázku, tak bych rozhodně chtěl lidem vzkázat, ať si v životě váží skutečných hodnot a nejsou roky zaslepení falešným děním okolo. Zároveň bych jim chtěl popřát šťastný život a hodně životních úspěchů, protože každý z nich má v sobě sen, za kterým se třeba ještě nevydal. Určitě se nebojte a běžte si pro to! Chtěl bych ti opravdu nádherně poděkovat za možnost povyprávět zde něco málo o sobě, neskutečně mě potěšilo, že si na mě někdo vzpomněl a beru to jako takový krásný pravděpodobný konec v mém herním životě. Takže ještě jednou obrovské DÍKY!



Tak a tohle je ReadyBoss neboli REDY, děkuji, že jste rozhovor dočetli až sem. U dalšího rozhovoru naviďenou.
22
685

Komentáře (22)

Rado7531
Rado7531 Level 11 31.8.2021 17:43
RR DOLE konečne ! Po mesiacoch čítam tento rozhovor a stačí mi prvý bod o organizácii RR a je mi na grc keď vidím toľké fantas-magórie a lži v pár vetách. Ešteže je s nimi koniec -AMEN TMA- bay bay ...blázon bol konečne umlčaný ...




ANVIL - NEVER DIE
killerfakt
killerfakt Zkušený hráč Level 87 17.8.2021 17:35
nehovoriac o tom ze to je slovak
killerfakt
killerfakt Zkušený hráč Level 87 17.8.2021 17:28
akoze sorry ale ja som na wtls registrovany a hram asi 11 rokov a nikdy v zivote som o tebe nepocul .. musel si zacinat tiez asi na s1 ..tak akych 8 rokov?
LegendaSK
LegendaSK Pomocník Přátelský hráč Level 156 21.1.2021 20:08
Rozhovor s ReadyBossem
Skôr s PrdyBossem
skadoosh
skadoosh n00b Level 59 20.1.2021 08:27
bože to jsou rozhovory tak to jsem nečekal
JckB
JckB Level 65 19.1.2021 19:16
Dobra sračka.
Rozhovor cením ale s nesprávným člověkem.
stefan22flex
stefan22flex Legendární hráč Level 59 19.1.2021 17:32
XXDDXD
ReadyBoss
ReadyBoss Legendární hráč Level 117 12.1.2021 12:09
No a kde najdu ten jeho rap
Můžete mě najít absolutně jednoduše na platformách YouTube a SoundCloud, kde mám oficiální tvorbu pod nickem REDY.
WizGigabyte
WizGigabyte Level 127 12.1.2021 11:29
Marsiik to nechce počuť to si radšej pustím paviánov alebo šimpanzov jak kričia než jeho "rap" počúvať
:DDDDDDDDD
MafianJok3r
MafianJok3r Legendární hráč Level 53 12.1.2021 10:33
Marsiik to nechce počuť to si radšej pustím paviánov alebo šimpanzov jak kričia než jeho "rap" počúvať
Ukázat komentáře 11-20 z 22

Nedávní přispěvatelé

Poslední příspěvek Jak předejít okradení?