Potvrzení

Potvrzení

Potvrzení

Potvrzení

Registrovat se
Přihlásit se
Veselé Velikonoce všem hráčům!

Rozhovor s hráčem Ungy

Interview & Rozhovory
Next Next 4.8.2014
1. Zdravím, Mmohl bys o sobě napsat pár slov?
No tak jmenuju se Tomáš, narodil jsem se roku 1996, z čehož tedy vychází, že mi je 18 let. Studuji na Gymnáziu v Děčíně, po prázdninách jdu do čtvrťáku, takže to bude trošku složitější ohledně maturity, ale tak co se dá dělat. Bydlím na severu Čech nedaleko od Děčína. Mezi moje záliby patří fotbal, který jsem hrával odmala. Dá se říct, že jsem fanouškem Chelsea a sleduju hlavně tedy anglickou ligu. Teď přes prázdniny ve volném čase s kamarády chodíme sem tam na nějaké ty akce, jako asi každý. Co se týče počítačových her, tak nepohrdnu téměr žádnou. Momentálně hraju spíše WOT.


2. Jak ses dostal ke GTA, následně i k WTLS?
Co jsem prvně zapnul GTA SA, tak to už je hodně dávno. Tenkrát jsem to měl půjčené od kámoše. To jsme snad chodili ještě na první stupeň základky, ale přesně si to už nevybavím. Když jsem hrál prvně, tak si pamatuju, že jsem single ani nedohrál do konce. K tomu jsem dospěl až později. Co se týče GTA SA jakožto multiplayeru, tak k tomu jsem se dostal přes kámoše z fotbalu, někdy v roce 2011, kdy mě a pár dalších k tomu dotáhli. Nejspíš je budete znát, když řeknu jména Vrabcak a California. No jako jediný jsem to vydržel hrát až doteď. Co se týče WTLS… tam jsem přímo začínal, takže jsem se k tomu dostal přes ně.


3. Mimo San Andreas sis občas zahrál i Vice City. Co tě na jejím Multiplayeru přitahuje?
Původně jsem ji šel pouze zkusit, jak mě bude bavit, protože jsem viděl, jak se někteří hráči domlouvali na fóru, že půjdou hrát a podobně. Docela se mi to zalíbilo, hrála tam sice velmi malá část komunity z GTA-MP, ale dříve se dalo říct, že spíše ti normální, se kterými se dalo v pohodě vyjít a pobavit se u toho. Mnozí z nich byli právě administrátoři a mým osobním pocitem je, že jsem se přes tuto hru dostal tenkrát k admin levelu. Momentálně už mě na nepřitahuje téměř nic, ale to je dáno především hráči, se kterými už nějak moc nevycházím.


4. K tvému působení v AT se samozřejmě ještě vrátíme. Teď ale k soubojům na deathmatch serveru Vice City a v gangu na WTLS. Dají se vůbec srovnat?
DM ve Vice City a na WTLS je absolutně o něčem jiném. To je dáno především tím, že ve VC je možné dát headshot, což možná vyhovuje těm zručnějším hráčům. DM je tam úplně o něčem jiném. VC je o přesnosti, SA spíše o reakcích a reflexech. Ve VC je totiž nutné zastavit, abys mohl střílet. Je to neporovnatelné. Mně osobně se zamlouvá teda DM na WTLS, ale to je úplně logické, protože si asi sami dokážete odvodit jaká z těchto dvou her mi jde lepe. I když DM na WTLS je poslední dobou poškozované updaty - nezničitelná auta, neprůstřelná kola, apod.


5. Dobrá tedy... Opusťme Vice City a vraťme se k WTLS. Jak probíhaly tvé začátky na serveru?
Na WTLS jsem začínal s kamarády. Jak říká komunita na WTLS, byli jsme typyčtí warezáci. Jen jsme jezdili auty nebo společně vykrádali. Oni ale zanedlouho přestali hrát a tak jsem se tam zkoušel zabavit sám. Zkoušel jsem různá zaměstnání, která byla v té době na serveru. Oblíbil jsem si autobusáka. Jakmile jsem ale viděl v chatu "Pořádám tuning sraz v .......", tak jsem jako pořádný kid valil pro auto a rychle tam. Když se na to dívám zpětně, tak se docela stydím. Potom už ale začala jiná éra. Prvně jsem vlezl do gangu - Triad. Totální noob. Hned co jsem se připojil na server, jsem jel na letiště pro vrtulník a zabíral si území ze střech. Později jsem pokročil k jinému ultra skillu. Začal jsem si kupovat SMG a hledat po městech motorky, ale když bylo někde poblíž faggio nebo pizzaboy, tak to byla jasná volba. Někteří si možná vzpomenou na můj nick [BikeKill]Ungy_17, když jsem si to po celém SA drandil na skútru a zabíjel každého týpka v gangu, co mi vlezl na území. V té době mi v tomto master skillu mohl konkurovat jen hráč Pokyc, pokud si ho pamatujete. No až pak přišla řada na sawny. Učil jsem se přehazovat, běhal jsem dokolečka přitom jak křeček a střílel do nebes, když jsem nic trefit neuměl. Postupem času jsem se dostal až na dnešní úroveň.


6. Zažil jsi tedy éru Micro SMG/Tec bojového stylu a následně i zrodu i toho nového, Sawn Off Shotgun. Měl jsi v začátcích problémy s přizpůsobením se?
Neřekl bych úplně zrodu použití sawnu v boji o území. To se v gangu používalo už dávno před tím, než jsem začal hrát. To si to tam skládali jiní hráči, např. Badboy. Zažil jsem spíše svůj přerod z jednoho stylu na druhý. S přizpůsobením jsem problémy až takové neměl. Okoukal jsem to z videí, co točili jiní hráči a nějak to zkoušel v praxi u sebe.


7. Kromě přehazování upilovaných brokovnic také hraješ A/D, je to pravda?
No dříve jsem to hrával častěji. Teď už jsem na to asi půl roku nesáhl. Jedním z důvodu také je, že public servery, kde se to hraje, zůstali na hitboxu z 0.3x, tudíž lagshot a já nemám náladu si neustále zvykat na jiný hitbox. Nijak jsem v tomto odvětví ani nevynikal. Takže tolik k tomu asi.


8. Později jsi na serveru drtivou většinu času trávil v gangu. Který se ti nejvíce vryl do paměti a co se ti na válkách o území tolik líbí?
To je pravda. Na prvním učtu, který už je něco přes rok smazaný, jsem měl zabráno celkem okolo 11 tisíc zabraných území. Co bylo hlavní u hraní za gang bylo to, že si víceméně nemusel nic dělat. Mohl jsi zabírat a tím vydělávat peníze a zároveň jsi u toho mohl koukat na film. Pokud někdo přijel bránit, tak sis film jednoduše stopnul, sel jsi ho zmastit a pokračoval jsi. Dříve jsem, dá se říct, nic jiného než zabíraní území nedělal. Později jsem se ale setkal s hráči jako byl Badboy, Lanik, Smouky a další tito šašci, od kterých jsem chytil úplně jiné pojetí gangu. Tím myslím zabíjení členů jiných gangu, i když k tomu nebyl žádný důvod, což je mnohonásobně zábavnější a to z mnoha příčin. Jedním z nich je například reakce zabitého hráče, ta vždy stojí za to. Jak asi každý ví, tak nejvíce jsem odehrál v Triádě, takže bych zvolil tento gang.


9. Dovolím si říct, že dnes se v soubojích s upilovanými brokovnicemi na WTLS řadíš mezi špičku. Pověz nám, jak ses sám na tuto pozici dostal?
Se sawny jsem začal asi tak po 3-4 měsících od toho, co jsem začal hrát. To už jsem byl členem klanu SHERIFF, za což se mi doteď mnoho hráčů ještě směje. Tam jsme čas od času zahráli nějakou tu CW a tím se můj zájem o toto odvětví hry prohloubil. Začal jsem sám chodit na CW/TG servery, dříve se hrálo hlavně teda na HoMieS serveru. To jsem poté praktikoval na WTLS, už jsem byl o trosku lepší, ale s těmi nejlepšími jsem se pořád ještě nemohl měřit a byl jsme pro ně pořád lehkým terčem. V SHERIFF jsem vydržel přibližně 2 měsíce, poté jsem šel do nove vzniklého klanu L4S, kde byli hráči jako Dzony, Pokyc, xiME, Bowel, Stylle. Tam jsem se zdokonalil už na trošku vyšší úroveň. Následně už to byl klan bA. Poté ohledně klanů jsem mel roční pauzu, jelikož přisel post administrátora na WTLS. Během té doby jsem se právě dal dohromady s hráči jako Badboy a Lanik. Společně jsme zabíjeli, což už o něčem svědčí, jelikož tito hráči nehráli s nikým, kdo by byl nějak za moc slabý. Po konci moji slavné kariéry v AT jsem šel do klanu _Ds, kde působím už asi rok. Tam jsem se učil hlavně teamplay. Můj postup ve skillu lze vlastně i pozorovat na některých videích, které jsem začal točit už za působení v L4S.


10. Když si nakousnul klany tak nám řekni, v kterém ses cítil nejlépe. Vypíchnul bys nějaký zážitek, který se ti opravdu vryl do paměti?
Tak klany… SHERIFF, to byl spíše takový fun klan, byl to vlastně první klan, který jsem na WTLS viděl a chtěl jsem být jeho součástí. Později už mi ale nemohl nic víc nabídnout, tak jsem se posunul do L4S. K L4S, i když jsem tam byl dlouho, žádný zážitek odtamtud nemám. Bylo to spíše vyloženě na CW. bA, no to byl klan. Samý šašek - Ty, Litva, Bowel, Shock, Gery, Stevo. Konverzace na skypu byly dost dobré. No bohužel éra v tomto klanu nastala z vynucených důvodu. Tenkrát ještě admini mohli být v klanech a jelikož admin team byl víceméně rozdělen mezi klany bA a RallyT, které se moc nemusely, což vyvolalo jednu nehezkou roztržku. Působení v klanech pro administrátory bylo tedy zakázané. No pote Ds, tam je to jeden šašek vedle šaška. Když jsme tenkrát hráli všichni ještě hodně aktivně, tak naše konverzace na Raidcallu jsou také nezapomenutelné. Snek, Lanik, eNko. Tyhle šmejdy slyšet… to jste se museli jenom smát. Jeden Snekuv je dokonce i zdokumentovaný. Když jsem to slyšel prvně, tak jsem se moc smál.
Odkaz na video


11. Přejdeme k tvému působení v AT. Jak ses do týmu dostal?
Původně jsem byl poradce, poté mi byl post odebrán. Přibližně po měsíci od teto události mi ho niCe znovu nabídnul. No a tak jsem byl znovu poradce a radil ostatním. Následně jsem začal hrát VCMP a jak jsem říkal již dříve, tak právě tak jsem se asi k levelu dostal. Myslím, že jsem nebyl sám, a tak level tak dostal i Matysek. Oba jsme se tam celkem dost sblížili s nejrozumnějším adminem, který asi kdy na WTLS působil - JessieJames. Hl. admin jeho názory dost respektuje. Jessie mi jednou ve hře napsal, jestliže by mi byl post nabídnut, jestli bych to přijal. Co jsem asi odepsal? Chvíli potom mi byl přidělen od hl. admina post moderátora. Jako každého nového mě tam přivítali a pomáhali s novými příkazy. Postupně jsem se začlenil mezi ostatní. Asi 2 měsíce nato jsem byl povýšen na post Admina a tak to zůstalo necelý rok. Poté jsem z admin tymu odešel. Post mě už příliš nebavil a také jsem si neplnil povinnosti, které k tomu patřili. Hl. admin mě na to upozornil, a tak jsem mu řekl, že odejdu. Pote už jsem pokračoval jako normální hráč. Během mého působení mi mnoho hráčů říkalo, že zneužívám svůj level. Když to tak vezmu zpětně, tak jste měli lehce pravdu. Jak je napsáno výše, hodně jsem hrál za gang a jako admin vidíte gang chaty a PM ostatních hráčů, z čehož jsem občas těžil něco pro sebe. K tomu ale asi všechno.


12. Před chvílí jsi zmínil spory mezi bA a RallyT. Povíš nám k nim něco?
Ale jo. Tak v době působení těchto klanu se oba řadili mezi nejoblíbenější na serveru, protože pořádali mnoho akcí pro ostatní hráče. RallyT se asi ale o tuto pozici dělit nechtěli a tak to přišlo. Hráči RallyT jednoho dne sabotovali naši akci. Dva naši hráči, kteří nebyli členy admin teamu - Shock a Bowel, se do nich slovně pustili, protože si to nechtěli nechat líbit. RallyT zase jeli do nich. My, admini z bA, jsme nemutovali ani jednu stranu, chtěli jsme být neutrální. Zato admini z RallyT - ElPoyo, cz01doly, vrah.x to pojali jinak a začali dávat mute našim hráčům. Tak jsme jim já a Stevo napsali, ať nemutují nikoho nebo všechny, ať je to férové. To asi nastartovalo tento problém, který vyvrcholil tím, že jsme já, Stevo a Litva odešli z AT. Poté jsme se ale nějak domluvili a všichni až na Steva se vrátili. A tak začalo platit pravidlo, že clen AT nesmí byt členem klanu. Asi měsíc nato po této situaci jsi byl přijat ty (Next) do AT, a pak už v bA moc hráčů nezbylo.


13. Jak tedy zpětně celkově hodnotíš své působení v administračním týmu? Byli v něm hráči, s kterými ses vyloženě nesnesl nebo naopak? Vyústilo to v nějaké spory?
No jen cz01doly a ElPoyo byli vyloženě typy, které nemam rad. Mysleli si, že všechno ví a vše umí nejlépe jen proto, že jim už bylo 20 let. Zprávy od nich jsem pak ani nečetl. Jinak si nikoho nevybavím. Když jsem snesl i Nooba, když se nabral do AT, tak jsem snesl každého, protože on v té době byl super odrůda kida.


14. Jestli si správně pamatuji, hájil jsi hráče Badboy před hlavním administrátorem. Byl to i důvod k tvému odchodu?
To určitě ne, v admin teamu jsem potom byl ještě asi 4-5 měsíců. Odcházel jsem až někdy na podzim roku 2012, pokud se nepletu. Bylo mi vytknuto, že si neplním svoje povinnosti a tak jsem napsal, že odejdu. Práce admina už mě moc nebavila a chtěl jsem znovu hrát za klan, jelikož mě hodně ovlivňovali hráči z Ds, s kterými jsem denně hrál. Chtěl jsem tak být jejich součástí.


15. Jelikož znáš gangy jako své boty, musím se tě zeptat na to, co si myslíš o nových updatech… třeba o upraveném příkazu /gangkick?
No updaty tohoto stylu nemám rád, ten update byl přímo namířený proti hráčům, kteří gang už hráli jen tak, jako já. Byli pouze členy gangu a zabíjeli ostatní členy gangu. Nezabírali území. Mezi updaty patřilo, že pokud za nějakou určitou dobu nezabereš žádné území, dostaneš automaticky kick z gangu. Dále co se zrušil gangkick, tak to byl update, který asi chce zničit uzavřenou komunitu v konkrétním gangu - bossové vyhazovali nové hráče, chtěli si nechávat pouze nějaký okruh hráčů, kteří tam hrají pořád a je jim s nimi dobrě.


16. Na serveru tě už vídat nemůžeme, protože máš ban. Jak vidíš svou budoucnost na WTLS? Myslíš, že se ještě někdy vrátíš?
Toto závisí pouze na tom, jestli dostanu unban . Čas od času bych si i zašel zahrát, ale tak pokud už administrátoři povolí a dostanu 16.8.,nebo kdy jsem to ban dostal, unban. Pak mě možná ještě uvidíte na serveru žebrat o peníze na mém, v pořadí už třetím, účtu.


17. Mluví se o tom pořád, tak chceme znát i tvůj názor. Co si myslíš o dnešní komunitě? Změnila se během doby, co tu hraješ?
Změnila se určitě. Celkově se s přibývajícím časem obměnuje hráčská základna. Někteří hráči přestanou hrát, jiní začnou. Je až udivující, že komunita WTLS se podle mého pořád zvětšuje. Mým osobním dojmem ale je, že se mění za cenu snižování věkového průměru hráčů na serveru. Plno dnešních hráčů na WTLS už skoro ani neznám. A možná radši ani nechci poznat.


18. Ještě zabrousíme do tvého osobního života. Máš nějaký životní cíl?
Že bych měl vyloženě nějaký cíl, kterého bych chtěl dosáhnout, asi ne. Myslím, že člověk by se měl dívat spíš do blízké budoucnosti a ne přemýšlet nad tím, co bude za 10-20 let. Mým cílem je v příštím školním roce úspěšně odmaturovat a udělat přijímačky na VŠ.


19. Samozřejmě ti přeji hodně štěstí. A děkuji ti za čas, který jsi do rozhovoru věnoval . Pokud chceš, máš na závěr možnost sdělit něco hráčům.
Taky děkuji za rozhovor, probudil jsi ve mně celkem staré zážitky z této hry.
48
772

Komentáře (17)

OupzLitva
OupzLitva Pravá ruka Level 118 10.8.2014 19:00
Dobrý rozhovor, vše podstatné tam bylo zahrnuto, přitom je to dostatečně dlouhé i krátké zároveň, takže počtení je super a určitě se v pár bodech s Ungym shodneme a je mi líto, že má ban. Pohodový chlapík, se kterým jsem toho dost nahrál a nelituji toho, že jsem ho poznal. Doufám, že ti trest pak zruší a opět začneš terorizovat oblasti v San Andreas, docela se tu rozmohl bordel, někdo to musí uklidit a uklidnit.
Zetsu
Zetsu Level 29 9.8.2014 18:40
Za co má ban na webu?
Stener
Stener Legendární hráč Level 154 8.8.2014 19:09
Nečekaně.. :D
Next
Next Level 91 8.8.2014 18:52
Snad bych jen doplnil, že Ungy vám odpovědět nemůže, protože má ban i na webu :)
Hat3Me
Hat3Me Legendární hráč Level 144 8.8.2014 01:40
Koukam, nikde jsi me tam nezminil, ze jsi mi daval ve skole svaciny abych te nezabijel..

Huh. :D Ungy je v pohode typek .. pamatuju kdyz jsem zacinal a sikanoval me s celym Ds :(((( myslel jsem ze to je srac a bodl bych ho. :Dd uplynul nejaky ten rok, a poznal jsem Ungyho v realu, jeste jsem v Ds :D casy se meni...
krusttyoi
krusttyoi n00b Level 67 8.8.2014 00:09
Dovolím si říct, že dnes se v soubojích s upilovanými brokovnicemi na WTLS řadíš mezi špičku.
TAFFIK27
TAFFIK27 Moderátor Level 134 6.8.2014 22:15
Nejlepší rozhovor co je !! :)
Nejvetsi vlezdoprdel, co je :D
BlekCZ
BlekCZ Legendární hráč Level 63 6.8.2014 21:34
dobrej rozhovor ;)
GH0ST27
GH0ST27 Přátelský hráč Level 91 6.8.2014 07:00
Nejlepší rozhovor co je !! :)
Urban
Urban Legendární hráč Level 65 5.8.2014 20:26
California furt hraje, jinak super rozhovor :)
Ukázat komentáře 11-17 z 17