Potvrzení

Potvrzení

Potvrzení

Potvrzení

Registrovat se
Přihlásit se

Rozhovor s poradcem Stiffy

Interview & Rozhovory
OupzLitva OupzLitva 1.11.2014
Opět všechny vítám u dalšího rozhovoru, který se uskutečnil dva dny zpátky. V dnešním rozhovoru se dozvíte něco o člověku, který zde měl pestrou minulost. Proč pestrou? No, to už se si přečtete v rozhovoru.
Charakteristika:
Kdysi velký, opravdu velký hráč. Ve své době měl Stiffy víc příznivců, než samotný majitel portálu. Když se tento muž připojoval na server, chat se doslova zahltil pozdravy na jeho adresu. Nepopsatelné a neobvyklé. Kdybych měl shrnout charakteristiku právě o Stiffmeisterovi, tak bych ho popsal slovem "velikán". Skromný, vtipný, v mnoha ohledech aktivní pro server a portál celkově jak víme z historie. Vše vypadá naprosto skvěle, nicméně i tenhle člověk měl nějaké vroubky. Pokud se chcete dozvědět víc o člověku, který byl v minulosti moderátor i rebel zároveň, pak je náš rozhovor naprosto pohodlným zdrojem informací, o které stojíte. Doufám, že se rozhovor bude líbit.

1. Zdravím a vítám tě Stiffy, nebo jinak zvaný Stiffmeistere. Tohle je tvoje poprvé, takže jsem rád, že si nabídku k rozhovoru přijal a nemusíš se bát, budu extra něžný. Prosím, představ se nám a pověz o sobě nějaké základní informace.
Zdravím všechny čtenáře a děkuji Litvovi za pozvánku k rozhovoru, je to čest. Jak již uvedl, můžete mě znát pod nickem Stiffy - a to, že Stiffy znamená v angličtině něco jako ztopoření jsem donedávna sám nevěděl (nick mám cca 5 let a zjistil jsem to opravdu nedávno) :D Martin jméno mé, jsem z okolí Lanškrouna (Pardubický kraj) a je mi 19 let. V květnu jsem úspěšně odmaturoval, teď tak nějak začínám makat jako makléř - a ultra mega mě to baví - takže když někdo z okolí budete chtít něco prodat, dejte vědět! :D kromě práce se věnuji hlavně z diváckého hlediska fotbalu (CHELSEA(heart)) a samozřejmě PC - hry si kvůli HW moc neužiju, takže převážně net a wtls.


2. Začínáme jako vždy typickými otázkami. Jaká byla tvoje cesta ke hře Gta San Andreas? Samozřejmě následuje, jak si objevil Multiplayer obecně a tvoje první zkušenosti ve hře online. Čím tě hra samotná příběhově a vůbec celkově zaujala (Singleplayer)? Multiplayer moc příběh nemá ale i tak, čím si tě online získalo?
Vzhledem k tomu, že jsem na sérii GTA v podstatě vyrostl, to byla taková klasická cesta.. GTA 2 dohrané, GTA 3 dohrané, ViceCity hoodněkrát dohrané (hra, na kterou moc rád vzpomínám a často se k ní vracím) a následuje SanAdreas - samozřejmě jsem to také dohrál. Jednou, někdy v roce 2010, jsme jeli k tetě a bratranci tam pařili právě SAMP - do té doby jsem snad ani nevěděl, že SAMP je (byl jsem opravdu mimo) - ihned mě to chytlo a začal jsem pařit. Jiný server než WTLS jsem v podstatě od začátku neznal a ani mě nelákalo nějaký jiný zkoušet. Co se týče SP.. Příběh mě v SA z počátku příliš nezaujal, moc se mi nelíbilo, že se to odehrává v ghettu a že hraji za "tmavší" postavu (ne že bych byl rasista :D) - mnohem bližší mi v tomto byl Tommy z ViceCity. Po pár misích mě to ale strašně chytlo a hlavně díky, na tu dobu, obrovskému hernímu světu bez loadingů mezi lokacemi, mě to nakonec moc bavilo. SAMP je jiná kapitola, tam není nic nalinkované, zábavu si každý musí najít sám, někoho baví zabíjet, někoho zase práce - dle mého je SAMP zábavný hlavně kvůli kontaktu s ostatními hráči. A právě přátelskou komunitou hráčů mě WTLS na začátku mého hraní tak oslovilo.


3. "ne že bych byl rasista :D" Hah :-D. Následuje objevení herního portálu. Gta-Mp.cz, neboli WtLS server. Jak? Kde? Kým? Kdy? V kolik hodin? Na jakém kontinentu? Na které planetě? Doufám, že jsem vyjmenoval vše. V čem detailněji bylo WtLS jiné, než ostatní servery?
Jak jsem psal výše, WTLS byl první server, kde jsem byl a do té doby jsem o ničem podobném nevěděl - začal jsem hrát a nebyl důvod hledat jiný. Po pár měsících hraní mě to samozřejmě zajímalo, ale když jsem viděl chat a chování hráčů na jiném serveru, radši jsem hodil reklamu a dostal ban. :D SAMP a WTLS jsem tedy objevil díky bratrancům, jeden z nich je tu možná pořád v paměti (Next), bylo to na Zemi v srdci Evropy, v České Republice. Mohlo to být ve 14:25-14:26 někdy v srpnu 2010.


4. Zase tak podrobný popis "kde, kdy, jak" a tak podobně si nemusel, asi máš nějakou zvrácenou uchylku. Pokračujeme. Pozastavíme se u té konkurence. Vážně si nikdy žádný jiný server nenavštěvoval ani trochu aktivně?
To zase jo, vytrhl si to z kontextu :D SAMP mě strašně bavil a když jsem zde dostal ban, prostě jsem nechtěl s hraním přestat. Sice o něco méně, ale aktivně jsem navštěvoval jiný server po několik měsíců, mohl jsem tam mít nahráno tak 200hod. V tu dobu jsem měl vlastní tým, který mi pomáhal s natáčením videí a i tohle byl způsob, jak jsem hledal nové posily :P server s módem určeným pro MovieMakery se snad nepočítá. Tam jsou podmínky čistě pro natáčení a mě se při natáčení líbilo mít vše v moci! :D


5. Movie servery nepočítám, myslel jsem servery, které ve skutečnosti nestojí za hovno. Jdeme dál, teď trochu obsáhleji a to, pátrání v minulosti. Když si hodně vybavíme pár let zpět, působil si na serveru jako velká hvězda. Bez přehánění by se dala tvá popularita mezi lidmi přirovnat k popularitě větší, než měl v tu dobu hlavní administrátor. Nepřeháním, hrávali jsme spolu, vím všechno! Jak to na tebe působilo tenkrát a jak to vidíš dnes? Znamenala tvá popularita pro tebe něco? Pověz nám o tom co možná nejvíc.
No bylo to super, přijdete na server, nic nenapíšete a stejně je v chatu 10x ahoj stiffy :D ale čím je vyšší popularita, tím jsou na vás vyšší nároky a pak i možné větší zklamání. Teď nebudu mluvit o éře Sheriff a 23], ty chvíle v těchto clanech/teamech jsem si opravdu užíval, ale o éře moderátora. Vzhledem k tomu, že jsem vycházel s většinou hráčů včetně administrátorů, bylo těžké nakonec všechny, co mi věřili, tak zklamat - hlavně tedy CrazyGirl a Jessie, kteří mi fakt moc pomohli a podporovali mě - samozřejmě i zbytek, ale u těchto mě to mrzí fakt dost. Moderátor, každý něco chtěl, eventy, srandu. Při přijetí mi každý psal "hlavně zůstaň stejný jako doteď" - bylo mi 16, neměl jsem to v hlavně pořádně srovnaný, "dostal jsem vyšší práva a tak jsem boss". Nakonec jsem dostal po právu ban za neuvěřitelnou drzost a provokace. Ban pomohl, za tu dobu jsem snad trochu vyspěl a moc děkuju všem z AT za druhou šanci na pozici poradce. Ještě co se týče té popularity.. Znamenalo to asi to, že jsem se do té hry těšil víc než obvykle, jinak bylo vše v podstatě stejné - žádné výhody, krom toho že mě třeba nezabíjeli na počkání, z toho nebyly. I nyní se mi na serveru párkrát stane, že někdo napíše "jsi pravý stiffy?" "pamatuji si tě z dřívějška, jak žiješ?" - to po té době celkem potěší :) Je totiž správný přiznat, že většina hráčů na serveru je novějších a jen málokdy se stane, že narazím na někoho, se kterým jsem tehdy hrál jako třeba s tebou :D


6. K působení v Admin teamu se ještě dostaneme. Budeme se postupně dostávat do přítomnosti. Takže zpět do časů, kdy nám teklo ještě mléko po bradě. Popularita a zase ta popularita. Býval si opravdu velkou ikonou portálu, dokonce vzniklo i Gta Rádio, které si moderoval a to právě přineslo další popularitu. Pověz nám něco o vzniku zmíněného rádia. Kdo přišel s tou myšlenkou, jak ses k tomu připletl ty a jak se ti celkově tahle zkušenost líbila? Také se musíme dotázat, jak rádio vlastně zaniklo?
S nápadem přišel Buster (nevím, či je to správně napsané) a vzhledem k tomu, že na serveru asi často viděl můj nick, mi nabídl pozici hlavního moderátora. Ze začátku to byla taková sranda, nečekal jsem, že to někoho bude zajímat a tak jsem mu kývnul. Nakonec jsme po spuštění měli za prvních 10 hodin průměrně něco kolem 50 posluchačů. Nemyslím si, že to bylo hlavně + pro mojí popularitu, ale i celkově pro popularitu portálu, protože rádio bylo v té web aplikaci radiosystemu v TOPkách. Bavilo mě to, jen jsem se cítil líp, když nikdo nebyl doma a nemohl mě třeba počas moderování poslouchat za dveřmi - a to bylo málokdy :D Nakonec tedy zakladatel nejspíš neunesl to, že měl vést 6 moderátorů a organizovat čas vysílání, a tak se rozhodl vymyslet odpornou lež o tom, jak ho zmlátili romové a že leží v nemocnici. Neměl jsem důvod mu nevěřit - znali jsme se dlouho, a tak jsem ho dlouho litoval a podporoval, ať je brzo zpět. Nakonec se ukázalo, že ho to jen už nebavilo a tak to chtěl tímto způsobem hodit celé na mě - kdyby napsal na rovinu že ho to už nebaví, vzal bych to, ale díky téhle lži nyní patří k nejhorším hráčům, které jsem zde potkal. :)


7. První věc, pokud tohle Buster čte, pak mu vzkazuju, že je pěkný Piece of shit. Druhá věc, nezvažoval si někdy o zopakování si této zkušenosti s radiem?
Ani jednou, tahle zkušenost mi stačila :)


8. Teď si zklamal celou řadu Old hráčů, včetně mé maličkosti, která jako bouřlivá fanynka ukazovala na monitor prsa, když si moderoval rádio! Jdeme dále, klanová historie. Nejznámější pojmy v tvé dosavadní kariéře jsou : SHERIFF, 23] a APP/Apple Pie Production. Vezmeme to postupně jeden po druhém a řekni mi ke každému klanu/týmu něco. Co bylo motivem k tomu, aby sis tam podal přihlášku? Proč si odešel, nebo se to rozpadlo? A jak se ti celkově v těchto klanem/týmech líbilo. Pokud se jedná o APP, probereme tohle závažné téma do hloubky později.
První zkušenost s natáčením byla ještě než jsem si zvolil nick Stiffy (měl jsem nick podle skutecneho jmena). Vzpomínám si, že Strelec a Stener natáčeli nějakou svatbu a hledali výpomoc, neměl jsem co na práci a nabídl jsem se. Líbilo se mi to. O pár měsíců později, když jsem se chtěl někam přidat, jsem si právě díky tomuto zvolil SHERIFF a nikdy jsem nelitoval. Skvělý tým se skvělými lidmi v čele s vedením, které naprosto přesně vědělo, co dělá (kromě Stenera a Strelce si vybavím z mého přijetí hráče Jochule, Samo a Destro). Vzhledem k tomu, že jsem se prezentoval jako celkem oplzlý jedinec jsem byl nakonec zlákán do 23], kde to bylo hovadama prolezlé :D než jsem se vůbec odhodlal napsat, že chci odejít, uběhla strašná doba - vůbec jsem totiž nevěděl, jak to napsat a bylo mi líto zahodit působení v SHERIFF. Nakonec jsem se tedy po dvouměsíčním opouštění ocitl v 23] - team odpůrců upilek, což mi bylo moc blízké :D DeamonCZE, Splatt, Kosik, Skyline, Jakobs, Stejbl a další. Tam byla jen sranda a sranda, týmové eventy a podobně. Pak to začalo být neaktivní a já si řekl, že se vrátím do SHERIFF. Vrátil jsem se a pokoušel se přenést svoje zkušenosti, některé úspěšně a nakonec jsem byl i po zabanování za všechno, co jsem se snažil pro tento klan udělat, uveden v síni slávy na webu SHERIFF - to mě moc potěšilo. APP je jiná kapitola, tvoření videí z gta mě bavilo už od začátku a většinou, když to má být propracované, to sám bez herce nezvládnu. Ze začátku jsem do videí uváděl Stiffy's production a do titulků herce, nakonec jsme se Surisem (jeden z top lidí, co jsem tu potkal) v listopadu 2011 založili tým, kam budeme přijímat herce a dabéry (Couza je další takový, jeho dabing je legendární) a já budu natáčet - mělo to být pro max 3, 4 lidi. Poté, co se ukázal veliký zájem, jsme to začali brát vážně a hrdě můžu říct, že účast v APP čítá +100 herců, dabérů - seznam našich videí naleznete na webu apple-pie.hys.cz (je tam ikonka WTLS, takže by to neměla být reklama). Všem, co u nás účinkovali nebo nás podporovali moc děkuju.


9. "Oplzlý mládenec" se přidal do oplzlého 23] týmu :D Jo, to sedí. Čas utíkal a i ty ses dočkal povýšení na post moderátora. Do admin teamu si bezesporu chtěl, přihlášky sis vypsal a čekal. Jaká byla tvá první reakce, když ti byl post nabídnut?
Zpočátku euforie, poté obavy z toho, jak to hráči přijmou a jak to napíšu svému týmu. Bylo to v pohodě, taková šance se neodmítá.


10. Dostal ses víceméně do vlny "těch nových" moderátorů, respektive, starší liga odcházela a nová generace nastupovala. Jaký to byl pocit, být součástí starého týmu, který obsahoval lidi, kteří už vesměs nehrají (Freshmaker, Remi, Value, Bobby, Shermen, Evolet, Klobásník, Olimos a mnoho jiných)? Porovnej i s dnešním admin teamem. Kdo je lepší?
Porovnávat se to nedá, jedna vlna odešla, jiná zase přišla. Pokud si někdo zaslouží šanci dostat, dostane ji i když se to někomu nemusí líbit. Obecně na starý AT vzpomínám jen v dobrém, všichni přátelští a snažili se co nejvíce pomoci v začátcích. Evolet na serveru určitě chybí (čičiči), Remi mě taky hodně podpořil, ještě bych možná uvedl eSinga, s ním byla taky vždycky sranda (i když on to tak možná nemyslel) :D tak nějak vesměs všichni byli fajn, dnes je to jiné, co jsem se vrátil na server, tak jsem některé členy AT ani neznal, ale to je tím, že jsem nehrál když byli přijímáni a tudíž nemohu soudit :)


11. V admin teamu si nepůsobil tak dlouho jak by sis možná přál, nicméně, než budeme řešit tvůj odchod, pořešíme jako první zkušenost jako takovou celkově. Co ti působení v AT dalo? Říká se, že právě post změní celkový pohled na hru. Jak to vidíš ty?
Určitě mění celkový pohled na hru, ale já právě něco nového hledal. Po spoustě odehraných hodin už je těžké najít něco nového, čím vás server překvapí - post moderátora mi to umožnil. Nemáte tolik času na zábavu, řešíte reporty, problémy hráčů. Tehdy to bylo o to těžší, že jste ještě museli radit novým hráčům, to dnes mají na starost poradci + ještě do toho občas udělat nějaký ten event, který admini museli pracně postavit nebo jste si to prostě museli celé hlídat. Vím, že jsem uspořádal pár derby (v LS na střeše stadionu nebo v SF u autoškoly), které mě bavili nejvíce. Hlavně se i hráči chovali úplně jinak, vždy se objevil 1, max 2, kteří se to pokusili ohrozit - zbytek správně zacouval na své místo a čekal na start. Dnes by to asi tak jednoduché s eventy nebylo a proto jsou automatické, popřípadě se zónou. Časy se mění.


12. Ona zmíněná událost. Tvůj odchod z admin teamu. Pokud se dobře pamatuji, bylo ti vytknuto pár věcí, věcí, na kterých si měl zapracovat ale stalo se něco, co nikdo nečekal. Odešel si/byl si vyhozen, nevím přesně. Co se tehdy stalo?
Zkrátka, podělal jsem to. Víc komentovat nebudu :D


13. To, co následovalo potom je ještě víc kuriozní. Založil si na webu téma, ve kterém si docela dost kritizoval vedení a hlavně, způsob vedení portálu. Opět stejná otázka. Co tomu předcházelo? A jaká byla odezva ze strany vedení portálu?
Ano, ano. Cítíl jsem se ublíženě a tak mi ruplo v bedně, jak jsem psal na začátku. Začal jsem strašně provokovat a všechny otravovat a vedlo to k zaslouženému banu.


14. Potom vše nebylo ani památky po tvé přezdívce na serveru. Zmizel si a pomalu se zapomínalo. Úsvit ale nastal, v podobě právě zminovaného APP/Apple Pie Production. Je to velmi ale opravdu velmi zapeklité téma. Teď nám můžeš prozradit, co jsi zažil v tomhle klanu/týmu a hlavně, proč si to zažil.
Svoji EMO náladu jsem vyjádřil pár týdnů po banu klipem Untitled, kde jsem skrytě na hrob vložil text WTLS - toho si možná nikdo nevšiml a tohle je poprvé, co nějaký skrytý účel videa přiznávám! HA! :D Jak jsem psal výše, moviemaking mě strašně bavil a stále baví, nejdříve jsem zkoušel štěstí v KON production (v tu dobu snad nejlepší CZ/SK tvůrci videí z gta), ovšem těm se moje tvorba tolik nelíbila a tak jsem tak chvíli "zkejsnul" jako herec. Prostě mi to bylo málo, měl jsem spousty nápadů na videa, ale lidi žádné. Zkušenosti z KON jsem si přenesl právě do APP, kterou jsme se Surisem založili v listopadu 2011. Tuším první člen byl na několik let dopředu můj hlavní dabér - Couza (vetsinou daboval to, co nikdo jiný nedokázal nebo na to neměl - holku, mentala) Nabírali jsme a pokud se podíváte do titulků u některého videa, tak jako "moji herci" působilo spoustu známých hráčů ze serveru. Ovšem dost se nám házely klacky pod nohy a to vedlo k rozpadu. Po půl roce jsme to obnovili a znovu se ihned přihlásila spousta lidí - po natočení 5 videí jsme se opět rozpadli kvůli neaktivitě a hlavně já už neměl čas kvůli blížící se maturitě. Bohužel nyní nemám notebook se silným HW, tudíž na obnovení se momentálně nedá myslet (i když už mi spousta lidí psala), možná časem až budu mít nový stroj :)


15. Tak, čekal jsem něco jiného, takže se zeptám. V minulosti bylo v souvislosti s APP dost probíraným tématem server, který jste měli a který údajně kopíroval právě mod WtLS. Z doslechu vím, že právě pár vaších členů mělo kvůli celé téhle situaci na WtLS trest/ban. Celkově tahle situace se hodně vyhrocovala. Pletu se, když tohle zminuji?
Pleteš se v důležitém bodě, slovo MĚLI je dost mimo. Mě na zmiňovaný server přivedl bývalý administrátor WTLS a to, že v tu dobu tam hrál člen APP nemělo s poškozováním WTLS nic společného. Ale to bohužel nikdo nevěřil, hráče z WTLS jsme údajně měli přetahovat "k nám" - i když žádné "k nám" nebylo :D bylo to strašně složité, nakonec tato událost způsobila konec mého týmu, za minulost se holt platí..


16. Dobře, aspoň mám teď správné informace. Vysvětlíš jen krátce, proč přesně "tato událost způsobila konec týmu"?
Protože většina členů byla právě z WTLS a tím, že byli v zakázaném týmu měli problémy. Kdo nechtěl odejít dobrovolně, tomu jsem to jako vedoucí APP nařídil pro jeho dobro. A zbyli jsme 3 jako na začátku, ovšem bez podpory top portálu přes SAMP - a proto jsme to radši odpískali.


17. Po éře APP bylo opět ticho, dlouho ses neobjevil až téměř do dnešní doby. Zjevil ses jako nic před asi půl rokem a pomalu, po malých aktivních krůčcích si začal hrát. V dnešní době už tvá aktivita se rovná aktivitě z minulosti, kdy se hrálo téměř každý den a to několik hodin. Jaký pro tebe byl návrat, návrat mezi komunitu, která tě jen částečně poznala?
Návrat se konal ještě dlouho před tím, kdy jsem se skrýval pod tajným nickem, protože jsem si nebyl jistý, zda mám skutečně unban. Ovšem vůbec mě to nebavilo a tak jsem ani pořádně nechtěl hrát. No, pak jsem zkusil hrát znovu s nickem Stiffy a vypadalo to dobře, ovšem opět mě to vůbec nechytlo. Hrál jsem jen vyjímečně, když jsme byli u Pirushe a hráli ve třech, chlastali a zabíjeli vše co se hýbe :D Ale že bych doma zapl SAMP a hrál, to ne. Znovu jsem se připojil teď v září a od té doby hraju dost, ani nevím proč mě to znovu tolik chytlo. Za pár týdnů jsem si vydělal z 25k téměř 8 mega a doufám, že v nejbližší době pokořím desítku. Nejvíce mě mrzí, že můj starý účet je smazaný, ve hře mám teď cca 500hod a low zkušenosti ve Vagos (heart) - na webu mám přes 1400 hod, tudíž je to asi znát. I přes počáteční strach z podání si přihlášky na Helpera jsem to zkusil (spíše mě Pirush překecal, díky!) a přišla mi nabídka, kde se správným přístupem pokusím odčinit své hříchy z minulosti :D Komunita je jiná, ale pár fajn lidí jsem tu už taky potkal - pokud nepočítám old school.. vyjímečně, ale potkal.


18. Ááá, no vidíš, na tvoje "inkongnito" období bych skoro byl býval zapomenul :). V dnešní době tedy poradce, dost vážný kandidát na post moderátora. Osobně si myslím, že bys šanci na obsazení postu měl dostat, otázkou je, jestli nabídka příjde. Otázka zní, jak moc o členství v admin teamu stojíš?
Dost vážný kandidát bych neřekl.. Kdybych napsal, že mě post neláká, lhal bych - jako každý. Láká mě hlavně protože bych rád dal zapomenout na minulost a ukázal, že člověk se i za "pouhé" 3 roky může úplně změnit.


19. Viděl jsem tě radit, vidím tě denně aktivního. Ten "vážný kandidát" je z mého pohledu docela oprávněný. Komunita se za tvá herní období změnila, nemyslíš? Jak to vidíš ty? Je to lepší, nebo horší, než kdysi?
Já měl k deváťákům strašnej respekt, ovšem když jsem byl já v devítce, bylo mě schopný i děcko z prvního stupně poslat do pr*ele - přirovnal bych to k tomu. Nejhorší ale je, když vám kluk, co předtím přizná věk 12 let, nadává do kidů.. - a že se mi to nestalo jenom jednou. Časy se mění, když jsem já začínal, administrátorovi se prostě neodmlouvalo. Komunita táhla za jeden provaz, všichni hráli spolu, pár jedinců alá "rebel" bylo, ale nebylo to tak extrémní jako nyní. Ovšem dnes mi přijde, že se většina hráčů snaží potopit ty jiné nebo čekají na chyby ostatních, o nulovém respektu k AT ani nemluvím :D není chvilka, kdyby v chatu nebylo "Vypni to AB vole" apod. Výraz warez nebudu ani rozebírat, nechápu kde se to tu vzalo.. Prostě a jednoduše, je to jiné, někomu to vyhovuje, někomu ne.


20. Pěkně napsané, naprosto souhlasím. Když jsme se bavili o APP, zapomenul jsem dodat úmyslně, že vytvářelo/vytváří komediálně laděné videa. Pojdme to teď probrat. Některé kousky jsou opravdu povedené ale některé jsou i tak trochu kopírující (Hero). Co tě nejvíc ovlivnilo, že si začal právě natáčet? Né každý má koule do toho jít, tys je měl. A kde si bral náměty ke své tvorbě?
Kopírující.. :D zrovna u snímku Hero je uvedeno, že jde o scénku z filmu. Jinak jsem bral inspiraci všude možně, na fíbí (Bacha na kobry), loupak (šištiška vysočinky), občas přišel nápad zčista jasna (rybaření), někdy jsem viděl film a zaujala mě část, proto jsem se rozhodl ji natočit v gta (moje definice, právě Hero) - zvlášť hrdý jsem ovšem na video Když vám ujede bus, to byl totiž projekt nás všech, ze začátku bylo jasné že postava poběží po městě a hráči chodili s nápady co se bude po cestě dít :D z posledních jsem také hodně pyšný na vánoční video z roku 2012, to se myslím také dost povedlo - videa s coca colou a happy vánoční náladou mi připadala jednotvárná a tak jsem natočil přesný opak :) Nejvíce mě ovlivnilo první nahrané video na webu, kladné komentáře a ten pocit, když vaše tvorba baví jiné lidi - proto jsem do toho šel a snad i uspěl a někoho občas pobavil - a samozřejmě již zníměná první zkušenost s natáčením se Stenerem a Strelcem (teď jsem si vzpoměl ještě na JimmyhoV a CZRockera, kteří tam také účinkovali)


21. Bus a Vánoce je zaručená kvalitka, také se na to občas kouknu, spolu ještě s blondýnama a zprávy o UFO. Legendárni! Ale nebudu tě už týrat, jdeme ke klasickým závěrečným otázkám. Jaké jsou tvé oblíbené činnosti na serveru, když hraješ? Jinak řečeno taky, co tě na ten server táhne k hraní? A jaké to je hrát na serveru spolu s rodinou? Next, Metloš a víceméně tvůj milenec, kamarád ze školky, Pirush. Pořádáte někdy společné herní orgie?
Milenec.. prozradil si naše tajemství! :D ale né, je to v pohodě, většinou si nikoho takhle nevšímám, akorát s pirushem píšeme ve hře jako bysme psali na fb, protože když něco potřebuju vyřešit, vím že na 90% ho najdu na wtls a naopak :D Co se týče činností na serveru, snažím se být neustále ve Vagos kvůli barvě nicku a jedu si to svoje - nemovky, help, nemovky, help, event, help, help, wc, help a občas zabrání nějakého území. Rád radím a vidím v chatu uznání i když má jít o podělané "dík" - párkrát jsem už i takhle za nováčkem přijel, když něco nemohl najít a podobně. Prostě se snažím být dobrý hráč - asi tak bych to shrnul. Herní orgie občas máme, dříve každou chvíli, teď už tolik času bohužel není :(


22. Kdybys měl možnost něco na serveru změnit, co by to bylo?
Myslím si, že na serveru je nyní snad všechno, co si hráč SAMP může přát. Takhle propracovaný mód musí ocenit snad každý. Jediná věc, co mi opravdu chybí je /gangkick - team kill bez potrestání nebo vyhození z gangu je prostě hloupost. Přál bych si, aby se konečně zamezilo používání AB (aby se už hráči nehádali jak idioti o to, kdo má AB) / Sobeitu a hlavně světový mír.


23. Názor na rozvíjející se portál a taktéž názor na majitele portálu. Byl mezi vámi nějaký spor? Něco, co by hladového čtenáře zajímalo?
Vše o sporu je uvedeno výše, je to dávno a změnil jsem se (k lepšímu doufám) :D můj názor je takový, že i přes to, kolik lidí ho tu "nemusí", si většina není schopna přiznat, že to vlastně on nám tu zařídil tuhle zábavu v podobě portálu gta-mp.cz a serveru WTLS - bez něho by nic nebylo a tudíž by mu měl být každý vděčný a neplkat kraviny. Čekal jsem, že po vydání GTA:V se sníží návštěvnost, ukázalo se ale, že v SAMP je skutečně ještě pořád budoucnost a určitě se na tom bude stavět ještě nějaký ten rok.


24. Jdeme na osobní otázky. Co bys rád do budoucna dělal? Máš nějaké plány? Nebo třeba životní cíle? Sen, který si chceš splnit?
Do budoucna bych rád vydržel ve firmě, kde nyní působím a zažívám tak nějak "těžší" rozjezd, za tu chvíli působení jsem už poznal skvělé lidi/"kolegy" a nedovedu si představit, že bych to kvůli těžšímu začátku vzdal. Jinak takový sen je cestování po světě, Ibiza snad vyjde v létě, hlavně ale chci navštívit Stamford Bridge - stadion Chelsea, které fandím od mala. Co se týče SAMP, tak cílem do budoucna je vydělat na nový ntb a opět obnovit APP, jak jsem to při rozpadu slíbil.


25. Makléř tedy. Obor vzdělání obchodník/obchod předpokládám, i podle toho, co jsi uváděl do přihlášek na post moderátora v minulosti. Již tedy pracuješ ale nepřemýšlel si o dalším studiu na vysoké škole? Co vůbec takové povolání makléře obnáší? Umím si to sice představit ale stejně jsem laik, trochu bych potřeboval zasvětit.
Správně, obchodník. O VŠ jsem nepřemýšlel, tuto práci jsem si vybral už asi 3 roky před maturitou a jsem rád, že mi to vyšlo a že jsem se zrovna přidal do tak skvělýho týmu. Práce jednoduchá, sháníš nemovitosti, přesvědčuješ prodávající, že tě potřebujou a prodáváš je, většina provize jde firmě, která za mě taky zařídí 80% práce, zbytek jde do výplaty. Jsi dobrej a snažíš se - vyděláš/měsíc 100k, kašleš na to - nevyděláš nic. Zatím bohužel nic moc, ale snaha se upřít nedá a v nejbližší době už určitě něco zrealizuji, musím! :D s nemovitostmi je to těžší, nestačí jen vlézt na ikonku a vzít peníze.


26. Tou poslední větou si mi sebral veškeré iluze o žití v reálném světě. A já si vždycky myslel, že je a bude to tak jednoduchý. Hmmm... Blogy. Založený svůj blog máš a v minulosti jsme si všichni mohli od tebe pár zajímavých článků přečíst. Plánuješ v tom pokračovat? Třeba v souvislosti s APP, pokud do budoucna obnovíte.
Zrovna nedávno jsem přemýšlel, že bych napsal příspěvek "začátky MovieMakingu" a něco o mojí tvorbě. Nakonec jsem si to rozmyslel, první zmíněný protože dnes se tvorbě videí z GTA věnuje málokdo, raději zkusí jednoduše natočit LetsPlay a získat trapným mlením bez špetky talentu a umění 5 tisíc odběratelů - taky jsem to zkoušel, získal jsem 300 odběratelů na YT a to jsem byl fakt otřesný. O to víc vás potom mrzí když si s videem dáte práci, makáte na tom několik týdnů a pak vás několikanásobně trumfne borec, co jen mele do mikrofonu. I tohle je podle mě hlavní příčina toho, proč už se nikdo něco natáčet nechystá. Psaní blogu je jako video, není nápad - není nic. Každý nemá takový talent jako ty, že vymyslí z ničeho bestseller - a že jsem skutečně přečetl všechny tvoje články! :D


27. Sám si popsal, je skvělý pocit, když ti někdo ohodnotí tvoji práci kladně, pochvalou. To je ten důvod, proč děláme, co děláme a já ti dodatečně děkuji. Jinak, pochopil jsem to správně, že si tím "mlením do mikrofonu" myslel nově uznávaný klenot z WtLS Zeddyho? Který za tohle "mlení" díky reklamě na server, dostává zdarma hodnotné věci + pravomoce, co jsem teda slyšel... Třeba portování po mapě na přání.
přímo na to jsem nenarážel, doteď jsem ani nevěděl, že má nějaké výhody.. není to přímo proti zeddymu nic osobního, jen mě tahle LP doba strašně štve, víc k tomu asi nebudu schopný napsat (teď mě asi všichni jeho fanoušci budou do smrti "hejtovat") :D


28. Reagoval jsem na to, protože zrovna právě Zeddy je teď nejvíc zmínovaný a viděl to "bez špetky talentu". Pokud jde o fandy, nechci ani vědět věkový průměr, takže bych se nebál. Interview a rozhovory. Sleduješ? Je nějaké vytknutí z tvé strany? Nebo, existuje nějaká otázka, kterou bys ty rád přidal do repertoáru? A nově přidaná otázka, s kým bys chtěl ty sám vidět rozhovor do budoucna? A proč?
Sleduju, každý rozhovor načnu a pokud mě daný hráč zajímá, dočtu ho až do konce. Je to na skvělé úrovni, není snad co vytknout. Co přidat? Možná by bylo zajímavé přidat na konec takovou mini bleskovku (Sawny / M4, Los Santos / Las Venturas, Ruleta / Loterie, apod.) - tuším u nějakého rozhovoru jsem to viděl a moc se mi to líbilo. Ale je to pouze můj názor, jiným hráčům to může připadat hloupé :D Určitě bych do budoucna chtěl vidět rozhovor s tebou a vůbec se všemi co se na tomto skvělém blogu podílejí (Ty a Next), protože tu pro nás tvoříte otázky a vás se nikdo na nic nezeptá :D moc by mě také zajímal rozhovor s hlavním administrátorem, určitě by něco o něm, proč se rozhodl začít s vlastním serverem, nezajímalo jenom mě^^


29. Ano, rychlovky si pamatuji, bylo to ve starších časech a dlouho to nebylo, každopádně dík za návrh. Možná tě potěší, že hlavní administrátor skutečně kontaktován námi byl, zrovna včera večer a podle tonu odpovědi se zdálo, že váhá mezi ano/ne, přesněji odpověď zněla "spíš ne", tudíž naděje umírá poslední. To je z mojí strany pro dnešek všechno. Přeji ti osobně, abys dosáhl všech svých plánů a cílů do budoucna, které sis vytyčil. Doufám, že jsem nezapomenul na nic důležitého a že si čtenář příjde na své. Já osobně jsem byl nadšený při vytváření tohoto rozhovoru, neboť moc rád si připomínám historii na tomhle portálu a zase jsem se o něco víc dozvěděl o člověku, kterého již pár let respektuji a mám rád, byť je to jen hra. Navíc jsme to stihli během jednoho dne, i když to byla práce na několik hodin. Děkuji moc za rozhovor a pokud máš něco, co bys chtěl vzkázat čtenářům, pak je ta pravá chvíle.
Já ti moc děkuji za čas, který si se mnou ztratil a doufám, že se v budoucnu ještě mnohokrát potkáme, a pozvání do tohoto prestižního blogu. Snad to čtenáře neunudí a neznepřátelím si spoustu lidí :D moje chytré moudro na konec: Každé dno je stabilnější než výška. Mějte se famfárově.

Závěr:
Rozhovor se sepisoval jeden den, sice snad 6-8 hodin ale psal se jeden den, je velmi zajímavé, kolik informací o historii se člověk dozví po přečtení pár řádků během chvilky. Každopádně, rozhovor s tímto člověkem se mi velmi líbil a já doufám, že se i vám ostatním líbil. Nadále trvá, že se do rozhovoru můžete zapojit i vy samotní. Máte otázky, které by vás zajímali u dalších rozhovorů? Dej vědět v komentáři a my se budeme snažit vyhovět. Like/Dislike s komentářem velmi potěší, je to jedna z motivací, kvůli kterým je radost psát. Negativní i pozitivní ohlas se vítá. Zatím se mějte, u dalších rozhovorů, tzv One Man Show, nazdar!
Rozhovor vypracoval Litva. Pomocník Next. Grafická tvorba AxlRose.
35
727

Komentáře (17)

Stiffy
Stiffy Majitel filmového studia Level 139 20.3.2020 06:38
Kdybych měl shrnout charakteristiku právě o Stiffmeisterovi, tak bych ho popsal slovem "velikán".


Ten úvod docela polechtá ego.. :D
Ferrion
Ferrion Legendární hráč Level 86 3.12.2014 23:32
Krásný příspěvěk,
Stiffy, pokud budeš obnovovat APP, tak mě kontaktuj, protože se určitě rád přidám a jsem schopný být na SAMP zase aktivní.

- Shooter ( Bývalý člen APP )
dvx
dvx Pokročilý hráč Level 50 17.11.2014 10:11
Hezký.
suris
suris Kriminálník Level 58 4.11.2014 22:11
pěkný dokonce jsem vydržel až do konce :D
VIPklada
VIPklada Level 107 2.11.2014 10:35
Povedený rozhovor. Byla zábava ho číst.
404AndyNotFound
404AndyNotFound Level 129 2.11.2014 00:20
BlackTwoOo
BlackTwoOo Šéf Podsvětí Level 141 1.11.2014 22:36
Mám smíšené pocity, ale jinak se mi rozhovor moc líbil.
Gery
Gery Level 64 1.11.2014 17:37
Jaká Chelsea? Werder je přece nejlepší!
Dejf
Dejf Level 78 1.11.2014 16:32
Tak to, že jsi příbuznej s Metlošem je všeobecné známý a ukazuje to na hodně věcí. Jenže to zjištění, že jsi Nextovo bratranec toho vysvětluje ještě víc. :D

Přímo na Stamford Bridge jsem teda nebyl, ale měl jsem tu čest navštívit muzem Chelsea a musim říct, že to stálo za to. Ale jít tam na fotbal, to by bylo úplně o něčem jiným. Blue is the colour, football is the game, we're all together and winning is our aim...
Prostě čelzi
Greg
Greg Lotr Level 126 1.11.2014 16:16
Asi nevíš kdy jsem hrál a kdy ne
OupzLitva
OupzLitva Pravá ruka Level 118 1.11.2014 16:14
ale ten úvod trošku přestřelenej řekl bych
Tak ty si v té době nehrál, říkat si tedy můžeš co chceš.
Kuba6
Kuba6 Level 98 1.11.2014 14:20
Moc dlouhé
Next
Next Level 91 1.11.2014 13:17
Greg
Greg Lotr Level 126 1.11.2014 13:13
Nic proti němu, ale ten úvod trošku přestřelenej řekl bych
Stiffy
Stiffy Majitel filmového studia Level 139 1.11.2014 13:11
Ještě jednou díky za pozvání, opravdu jsem si ten rozhovor užil.
LegeeX: opravdu, viděl jsem klip od TarynSou, kde zaznělo "BONER, ERECTION, STIFFY, .." a moc příjemné zjištění to nebylo :D

kdo by měl zájem zjistit, jak vypadalo gta-mp radio, přidávám odkaz na screen. Tehdy to bylo těžší protože streamování ve hře ještě nefungovalo (apple-pie.hys.cz/images/photoalbum/album_2/radio.png):D
[ten chat neřešte, s tím, co se vydával za nice, jsme se tam dlouho hádali..]
LegeeX
LegeeX Boss Level 122 1.11.2014 13:06
Dobré :D

btw. Stiffy až po 5 letech jo? :D
OupzLitva
OupzLitva Pravá ruka Level 118 1.11.2014 12:45
První rozhovor, který jsem vytvořil a dal mu like. Jednoduše, tohle mi bylo hodně blízké a byla radost udělat se Stiffym rozhovor.

Nedávní přispěvatelé