Potvrzení

Potvrzení

Potvrzení

Potvrzení

Registrovat se
Přihlásit se
GTA 5

Víme, kolik se prodalo kusů GTA V v CZ/SK! Číslo je to obrovské.

GTA 5
248
Lesk Lesk 30.12.2014

Nebo alespoň obrovské v porovnání s ostatními tituly, které se u nás prodávají, Mnozí hráči namítají, že vzhledem k počtu prodaných kusů by mohla Cenega sama tvořit a sponzorovat češtinu, proč tomu tak není?


GTA V, ačkoliv jde o novou hru, která se prodává prakticky pouze něco málo přes rok a byla více než rok dostupná pouze na PS3 / X360 aspiruje na jeden z nejúspěšnějších titulů, co se prodejnosti v ČR / SR týče. Statistika, kterou máme k dispozici počítá pouze čísla za období vydání Září 2013 až Srpen 2014, tedy 11 měsíců, takže musíme logicky připočíst ještě zbývající část roku a prodej na konzolích Xbox One / PS4.



Stejně tak se do čísel nepočítají přímé nákupy na PSN a případné budoucí nákupy na Steam apod., pouze verze hry distribuované českou Cenegou. Cenega i díky tomu získala nový poměr prodeje 70:30 (konzole : PC).

Jen v Září, tedy za necelé dva týdny se prodalo na 35 tisíc kusů, prodej pak pokračoval, až se za 11 měsíců vyšplhal na hranici 70 tisíc kusů! Obrat u obchodníků vytvořil více než 100 milionů korun.

Pro srovnání Battlefield 3 se na všechny platformy za celou dobu prodalo 75 tisíc kusů, Mafie II v rámci CZ/SK něco málo přes 50 tisíc kusů. GTA V po vydání na PC a po sečtení prodejů na PSN / Steamu / XONE / PS4 zcela jistě dosáhne hranice 150 tisíc prodaných titulů a zařadí se na první příčku!

10
248

Komentáře (0)

Buďte první kdo přidá komentář!