Confirmation

Confirmation

Confirmation

Confirmation

Register
Login

WTLS: AWARDS "díky za XP, čus"

Stiffy's blog
Stiffy Stiffy 12/07/2020
Čusky fusky u mého osobního blogu po asi 5 letech :D



Jak krásné to mohlo být, mohlo se jednat o událost, kde by každý chtěl být součástí. Bohužel se taktovky ujal warez a celý nápad tak pohřbil. Na začátek chci jen říct, že se jedná jen a pouze o můj osobní názor a rád bych tu rozvedl diskuzi, takže se nebojte kritiky či sdílet váš názor, díky.

No ale začněme. Jedná se o vynikající nápad a podobně jako jsem tenkrát v roce 2011 odstartoval videa s fotkami hráčů (WTLS Hráči) si myslím, že se mohlo jednat o každoročně se opakující akci, která by měla dostatek pozornosti. Nejedná se o žádný osobní problém, i když s pořadatelem mám jisté zkušenosti (týkající se toho co by udělal s mojí rodinou ještě z dob mého killení), ani o zášť, protože jsem zvítězil v jedné z kategorií. Samozřejmě je tu velký problém s jeho vystupováním, dal bych tomu ještě tak 3-5 let, protože občas se to ani nedalo číst.. Tohle vydávám jen z důvodu velkého zklamání, protože rok 2020 je nádherným datem na to odstartovat něco takového.

Tohle video a příspěvek do blogu vychází nějakou dobu po vyhlášení výherců, to abych mohl mít dostatek materiálu a reakcí od jiných hráčů. Stalo se přesně to co jsem čekal, a to že po této mega akci ani ne po týdnu ani neštěkl pes. Ve spam blogu se nakonec vytvořilo 13 (ano, 13!) nesmyslných příspěvků, které by se dali napsat do dvou, max tří.Jsem rád, že alespoň minimální změny už pořadatel oznámil (některé i na moje doporučení) ale mrzí mně, že tento ročník takto zabil a nebyla snaha to třeba ještě napravit. Určitě tu byl prostor. Samozřejmě jsem také rád, že spousta lidí sdílí můj názor ať už v komentářích, nebo se připojili k mým názorům na serveru.

Proč proboha neustále měnit pravidla? Beru, že to byla zkouška, ale to opravdu bylo tak těžké dát pevné datum? Kdyby byla jedna změna, ještě bych to chápal, ale změn bylo hned několik. Z původního blogu se stala farma XP a komentáře o stupiditě provedení jen přibývalo. Jsem rád, že nejsem jediný znechucený člověk. Jediný hráč to neměl šanci zvládnout a měl přijat pomocné síly, které odmítal.

Samotné kategorie si myslím že nejsou problém, možná bych rozdělil Legendární hráče od Oblíbených hráčů, protože aby soutěžil Litva třeba s Tomem nebo Hainem mi nedává smysl. Všichni jistě patří mezi legendy WTLS, ale Litva už není tak aktivní a novým hráčům není tak znám. Do legendárních hráčů bych určitě nominoval ty, kteří už nejsou tak aktivní, ale stejně se na ně stále vzpomíná. Oblíbený hráč by pak byl hráč který je na serveru známý ať aktivitou nebo přínosem pro herní portál. Hlasování o nejlepšího pomocníka bych úplně zrušil, jelikož před ukončením soutěže jistě někdo z HT odejde nebo bude naopak povýšen - stejně jako já, moderátor "nejlepší pomocník 2020".

Hlasování bych klidně hodil anonymně, jelikož všichni hráči volit objektivně nemohou (bojí se reakce CEO nebo hráče z clanu - setkal jsem se i s konkrétním případem, kdy CEO nařizoval hlasovat pod vyhrůžkou vyhazovu). A to se fakt dělo, sáhněte si do svědomí.. :)

Porota složená z hráčů, kteří se trochu vyznají a aktivně hrají, je určitě logický nápad. Jistě je hezké se domluvit a prosadit tam kamaráda, ale aby se pak mezi legendární hráče dostávali absolutně neznámí hráči, je katastrofa. Mnohokrát zmíněné prověření nominací jsem nikde nezaznamenal. S porotou se tedy nestane znovu, že např v hlasování o nejlepšího PVP hráče budou dva pro mě absolutně neznámí hráči + vítěz Haine, kterého mám rád, ale po hráčích jde opravdu zřídka (já sám to snad nikdy neviděl, a to spolu hrajeme často). Někteří to tu brání zuby nehty, protože nechtějí přiznat, že soutěž ve které třeba vyhráli, je vlastně všem pro smích.. Chtěl jsem to vyvracet podloženými argumenty, jakože Haine nebyl ani nominovaný na nejlepšího PVP hráče a stejně se tam ocitl a nakonec to i vyhrál, ale proč bych to dělal že? Někteří to pochopit nechtějí i když je to naprosto jasné. Nebudu jmenovat - viz komentáře :D

Co se týče plánu na další rok a změněných kategorií. Nevidím důvod proč oslavovat hráče, kteří záměrně dělají problémy, když se to přesně rozchází s plánem, který nice se serverem měl a snaží se zamezit nesmyslnému zabíjení. Ty neustálé změny názorů, snažení se vypadat ve všem neomylně a hrát jak je vše pod kontrolou, vždy všechno totálně zabijí. Mluvím z vlastní zkušenosti s několika zrušenými projekty. LIDI, POKUD MÁTE SUPER NÁPAD, NEBOJTE SE POŽÁDAT NĚKOHO O POMOC. FÉROVÝ ČLOVĚK VÁM ZÁSLUHY NIKDY NEUPŘE. Díky.

Udělat z toho velkou akci "alá" galavečer byl pak čistě jen můj nápad a vize toho, jak to mohlo vypadat. Samozřejmě livestream by byl s předem domluvenými herci a hlasy by se sčítali živě, dalo by to práci, ale určitě by se tomu dostalo dostatečné pozornosti. Já se teď raději zaměřím na své projekty spojené s gta-mp, které budou stát za to, protože do toho dávám vždy 100%! Díky všem a doufám, že nadále budete sledovat.

pár vybraných ukázek, no offence :)


-Stiffy, 2020
30
359

Comments (11)

Stiffy
Stiffy Motion picture owner Level 139 19/01/2023 02:47 AM
Moje vize byla dokonana letos diky spolupraci s Bironem. Diky vsem za shlednuti a samozrejme podporu.

https://www.gta-multiplayer.cz/en/videos/wtls-awards-2022/
Stiffy
Stiffy Motion picture owner Level 139 23/11/2022 04:33 AM
hmmmm, 2022 je hezke cislo.. ;)
ReadyBoss
ReadyBoss Legendary player Level 117 16/07/2020 10:28 PM
Wow, spadla mi brada. Luxusní nápad, luxusní názor, věřím, že v tvém podání bude o to lepší!
Biron
Biron Film maker Level 189 14/07/2020 02:25 PM
Souhlas, že na to, jak dobrej nápad to byl, tak provedení bylo otřesný. Zvlášť se mi nelíbil systém vybírání finalistů, kdy organizátor nevložil do hlasování hráče, kteří měli nejvíce nominací jen kvůli tomu, že mu nepřišli dostatečně aktivní či co (aspoň takhle mi to zdůvodňoval v PM). Upřímně doufám, že se toho příští rok chopí někdo schopnější. S tím, aby nominace vybírala nějaká porota ale rozhodně nesouhlasím. Nejlepší systém by byl prostě stanovit kategorie, nechat co nejvíce hráčů nominovat své favority a 3-5 hráčů s nejvyšším počtem nominací prostě bez keců poslat do finále. Co se týče finále, tak souhlas, aby hlasování bylo anonymní. Vím, že dříve na tomto principu fungovala všechna hlasování. Nebylo by na škodu, kdyby při vytváření hlasování bylo možné si zvolit, zda chci/nechci, aby se zobrazovalo, kdo a jak hlasoval.
TaylorRusso
TaylorRusso Headhunter Level 87 13/07/2020 05:53 PM
Změny při olympiádě byly nevyhnutelné, musel jsem reagovat na situaci. Nebyly to nijak drastické změny, jen jsem přidal do programu další eventy a upravil bodování při DM. Chtěl jsem to udělat tak, ať to zabaví pokud možno největší počet lidí. Lidi chtěli více eventů, tak jsem je přidal. Myslím si, že jsem to zvládl ve výsledku dobře. Při dalším ročníku bych už ze zkušeností udělal tu olympiádu jinak a nedělal změny během olympiády. Jak si napsal sám, "prvý ročník takže budiž"
Určite to neber ako nejakú veľkú kritiku odomňa, len mám rád keď sa veci nemenia v priebehu diania, ale niekedy sa to proste nedá. V tomto tvojom prípade išlo o pridanie pár eventov poprípade nejakú malú zmenu eventov (nakoniec aj úpravu výhier a miest) ktorá v konečnom dôsledku aj tak nemala nejaké negatívne dôsledky pre niekoho. Ale ako som napísal bolo to na úrovni, kvalitne spracované a hlavne vo veľkom takže bolo treba nabrať skúsenosti do budúcna , riešiť aj veci za pochodu a zistiť čo vylepšiť a podobne. Za mňa celkovo olympiáda super až na malé detaily , ktoré proste prídu a nedá sa nato nejako pripraviť nech to človek premyslí akokoľvek dopredu. Proste neočakávané tech. problémy , alebo nečakané udalosti vždy do toho nejako viac alebo menej skočia.
Franta72
Franta72 Legendary player Level 137 13/07/2020 05:32 PM
Táto akcia v kategórii organizácie mala byť riešená presne ako to riešil Franta odmena pre každého člena( vvýnimky boli dané) s jasnými pravidlami, síce tam boli tiež nejaké zmeny v priebehu akcie čo sa mi osobne tiež nepáčilo! Ale prvý ročník takže budiz.
Změny při olympiádě byly nevyhnutelné, musel jsem reagovat na situaci. Nebyly to nijak drastické změny, jen jsem přidal do programu další eventy a upravil bodování při DM. Chtěl jsem to udělat tak, ať to zabaví pokud možno největší počet lidí. Lidi chtěli více eventů, tak jsem je přidal. Myslím si, že jsem to zvládl ve výsledku dobře. Při dalším ročníku bych už ze zkušeností udělal tu olympiádu jinak a nedělal změny během olympiády. Jak si napsal sám, "prvý ročník takže budiž".

Zpátky k tématu - Souhlas s Taylorem, porotu určitě nepřidávat. Nechat to čistě na hlasování hráčů.

Myslím, že by to bylo fajn, pokud by ses toho ujal ty + třeba pár dalších zkušených a schopných hráčů a klidně to uspořádal ještě na letošní rok, protože tohle snad nikdo nebral vážně.
Přesně, klidně udělat remake udílení cen ještě letos.
ELDzej
ELDzej Admired Level 158 13/07/2020 04:06 PM
Úplně zcela souhlasím, stejně tak jak psal i ELDzej.

Díky kámo, já zcela souhlasím se Stiffym, netřeba to dále rozebírat.

Jednou řež, dvakrát měř. Klasika co se potvrdila a prostě keď to bude mít Stiffy, udělá promo, bude to mít úroveň a nebude to podřadná warez soutěž. Díkyyyy
TaylorRusso
TaylorRusso Headhunter Level 87 13/07/2020 06:43 AM
Po prvé je teba naozaj povedať že nápad to bol vynikajúci bohužiaľ napadol nesprávneho človeka. Možnosť sme mali všetci ale napadlo to iba jeho to je bohužiaľ fakt. Áno 13 príspevkov v blogu z toho 10 úplne zbytočných sám som krútil hlavou že čo zas ku*va sa mení.
Druhá vec je že hráč ako on čo príde raz za 2 týždne na server nemá poriadne prehľad, nemá čas, skúsenosti, vystupovanie, organizačné schopnosti to proste nemal robiť. ( ďalej ani financie na výhry)
Sám som mu asi ako aj ty pomáhal nech si to troška skoriguje pretože sa z toho ďalej a ďalej stával pekný guláš. Neustále sa menil dátum niečoho a výhry neboli skoro do posledného dňa poriadne známe.
Za organizácie si myslím že to bolo dosť úbohé ak sa niekto vyhrážal kickom pokiaľ to nebolo v rámci srandy ako je to napr. U nás. Takže toto tvrdenie môže aj nemusí byť úplne pravda pretože sám viem podľa nás že takúto "srandu" píšeme bežne. Ale to už musíš vedieť ty podľa tvojich zdrojov.
Sám som po ukončení sútaže napísal pár komentárov na zlepšenie a aj tuto Franta mi dal za pravdu že by sa to tak nejak malo uberať.
Najväčšie zlyhanie vidím v slabej propagácii. Síce počet vzhliadnutí blogu bol veľký ale podľa môjho názoru sa mali kupovať billboardy. Písať reklama na server. Zviditeľniť blog aspoň 2x za ten čas. Rozhodne si v hlave ozrejmiť ako to chcem, čo chcem, do kedy, na aké výhry mám a podobne.
Za mňa rozhodne porota nie! Porota je vždy dobrá na to že kamarát ma kamaráta a ten je v porote a podobne nie nie nie nie..
Podľa mňa mala byť propagácia v prvom rade. V druhom kategórie ako také neboli zle. Mali sa dať nejaké podmienky pre nominovanie do kategórie a hlavne podľa nominácii brať do finále tých čo by mali napr. minimálne nomináciu od 5 hráčov a viac. Pretože dat súťažiť niekoho s 1 nomináciu koho ani nepoznáš alebo nepatrí ani do danej kategórie je hlúposť. Alebo vybrať nejakých 5 tich s najviac nominaciami do finále.
Hlasovať nechať určite celú komunitu nie nejakých vybraných porotcov pretože nevidím dôvod aby admin rozhodoval o tom kto je najlepší alebo niekto celkovo. Tým pádom by porota musela byt zo skúsených ľudí v každej oblasti aby to mohlo byt objektívne ale zas títo ľudia by sa už nemohli uchádzať o miesto, preto si myslím že konečné hlasovanie bol jediný normálny krok ale to čo píšeš o tajnom hlasovaní to keby sa nejako podarilo to by bolo úplne to najlepšie. Verejné tajné hlasovanie by bila cesta pokiaľ by to bolo možné uskutočniť.
ĎALEJ samozrejme by sa patrilo nejakú akciu po vyhlásení a taktiež samotné vyhlásenie urobiť na úrovni. Ja som hneď po vyhlásení napísal že to teda nebolo našťastie prevedenie takéhoto podujatia. Inak za výhru som rád a ďakujem všetkým za hlasy. Aj keď výhra bola fakt mizerná ale o to my nešlo. Išlo skôr o to že takáto vec mohla byť spojená napr. s tou olympiádou že jedna časť by bolo nejaké hlasovanie o udelení cien a druhá časť by bola nejaké akcie zas, poprípade tá olympiáda. Pretože síce výhra bola mizerná ale mal ju dostať v rámci kategórie najlepšia organizácia každý člen organizácie ANVIL a nie len CEO pretože organizácia sme všetci nie len ja. Minimálne som chcel aby sa rozkuskoval podiel v czk aspoň pre najvernejsich mojich členov bohužiaľ nebolo čo deliť. Taktiež som na výhru čakal asi 2 týždne cca a komunikácia bola taka že od písanie raz za 5 dní čiže riešiť nejaké kuskovanie výhry by sme asi riešili ešte dodnes.
Táto akcia v kategórii organizácie mala byť riešená presne ako to riešil Franta odmena pre každého člena( vvýnimky boli dané) s jasnými pravidlami, síce tam boli tiež nejaké zmeny v priebehu akcie čo sa mi osobne tiež nepáčilo! Ale prvý ročník takže budiz.
OSOBNE by som napr v tejto kategórii jasne určil že napr odmenu získa každý člen organizácie ktorý je členom dlhšie ako 50 dní alebo podobne. Aby to bolo zaslúžene a naozaj patril do toho tímu nie ze prídem pred týždňom a prizivím sa alebo ako niektoré org. menia ľudí ako ponožky. Radšej menšia odmena pre každého zasluzeneho člena organizácie ako to spraviť úplne hlúpo a odmeniť len CEO organizácie taká predsa kategória nebola bolo to spojené s celou organizáciu. Za túto kategóriu som dodnes nasraný pretože to bolo maximálne nespravodlivé a nedomyslene a verný členovia tým boli ukrateny o to čo im zaslúžene patrilo.
To je odomna asi tak všetko dúfam, v skratke ako píšeš nápad vynikajúci prevedenie mizerné. Ale ako som písal na začiatku mohlo nás to napadnúť všetkých ale napadlo to jeho. Aj toto patrí k demokracii.
Edit: takže ešte som si až teraz pozrel tie fotky čo si našiel o návrhoch ani nehovorím to sa väčšinou len chytám za hlavu ale s tou porotou ako som. Pisal ze nie a ty zas s nim v pm ze porotu dat a on áno áno aj tebe aj mne. To je vidieť zas ako ani nevie čo píše alebo jedným uchom dnu druhým von a stále nevie ako by to vlastne chcel robiť.
Villa
Villa Adored Level 129 12/07/2020 10:46 PM
Souhlasím, nápad výborný ale nezkušenost a totální neschopnost pořadatele z toho udělala nesmyslnou frašku, ze které si vlastně 90% lidí dělalo prdel...

Myslím, že by to bylo fajn, pokud by ses toho ujal ty + třeba pár dalších zkušených a schopných hráčů a klidně to uspořádal ještě na letošní rok, protože tohle snad nikdo nebral vážně.
Franta72
Franta72 Legendary player Level 137 12/07/2020 09:22 PM
Mám stejný názor. Odflaknutý nápad. Mohlo se to třeba udělat tak, že by to vyhlášení probíhalo ve hře v nějakém vytvořeném sále. Nebo třeba přes livestream jak popisuješ ty.. vše by bylo lepší, než tohle rádoby udílení cen od člověka, kterého většina hráčů gta-mp.cz nezná.

//Navíc hlasování mělo být určitě anonymní.
Show comments 11-11 of 11