Confirmation

Confirmation

Confirmation

Confirmation

Register
Login
GTA 5

Grand Theft Auto V odhaleno: co nás čeká?

GTA 5
439
rOxmaN rOxmaN 08/11/2012

Před chvílí se ven dostalo listopadové číslo herního časopisu Game Informer, které nabízí omračující odhalení jedné z nejočekávanějších her herního průmyslu – pátého dílu série Grand Theft Auto. Rozsáhlého preview se všemi detaily se na Zingu dočkáte už zítra dopoledne, dnes se pojďme podívat na to nejpodstatnější a nejzajímavější.

GTA V je bezesporu jedním z nejambicióznějších projektů Rockstaru, a to jak z hlediska obsahu, tak rozsahu. Tvůrci tvrdí, že se z každé předchozí hry (a nejen série GTA) obohatili něčím novým a zjistili, co hráče přitahuje nejvíce. Díky tomu bude pátý díl obsahovat takřka všechny herní mechanismy, které známé z jiných her Rockstaru, jako je Grand Theft Auto, Red Dead Redemption, L. A. Noire či Max Payne 3. Každá hra přinesla do pátého dílu něco od sebe, takže se rozhodně máme na co těšit.



Rockstar chystá zcela unikátní příběhový systém s rovnou třemi ústředními postavami. Vtělíme se do Michaela, bývalého úspěšného bankovního lupiče, Trevora, drogového závisláka a šílence od pohledu a nakonec Franklina, mladého klučiny do nepohody, který pracuje v autosalónu a jehož zadek neustále vyhledává problémy. Každá postava bude mít kompletní příběhové pozadí a svou vlastní cestu, cíle a potřeby. Nejzajímavějším prvkem je samotný systém, díky kterému bychom měli mít možnost mezi postavami kdykoliv přepínat, příběh tak bude mít systém epizod, což se Rockstaru vyplatilo už u čtvrtého dílu a jeho DLC přídavků, jež přinesli velké osvěžení do Liberty City. Každá postava navíc bude žít svým vlastním životem, když za ně zrovna nebudeme hrát, takže je pak můžeme najít v hodně nečekaných situacích, až se k nim rozhodneme vrátit.



Rockstar se rozhodl nostalgicky vrátit mnoho prvků ze starších dílů série. Vrací se tak oblíbené obchody Ammu-Nation, výměna vizáže a oblečení, tuning aut, sportovní aktivity a jiné radovánky ve světě. Každá postava bude mít své unikátní koníčky a aktivity, dostupné pouze pro ně. Randění je fuč, na druhou stranu se přidala spousta vedlejších aktivit a nečekaných událostí ve světě, které už nebudou dostupné skrze mobilní telefon, nýbrž přímo a pohodlně z mapky. Telefon však zůstává a přidává nové funkce, jako je například internet.

Když už jsme u herního prostředí, Rockstar podotknul, že má být GTA V větší, než GTA: San Andreas, GTA IV a Red Dead Redemption dohromady, a ještě zbude kus volného místa navíc. Že je to k neuvěření? Vývojáři si dali za úkol vytvořit nejdetailnější otevřené prostředí vůbec, právě proto ve hře nalezneme jen jedno velké město (Los Santos, neboli Los Angeles), které však bude detailnější a pestřejší, než kterékoliv jiné město série. Kolem města jsou volně dostupné pláně, pouště, lesy, pláže, hora Mt. Chillad a celé oceánské dno u pobřeží, které budete moci prozkoumat v potápěčském obleku. Rockstar zvolil Los Santos především z důvodu různorodosti a pestrosti. Je to město kontrastů, rasistických problémů, luxusních podniků i bezdomovců, které žije.



Slíben byl dosud největší vozový park celé série, čítající desítky vozů rozličných stylů a značek, motorky, čluny, vodní skůtry, náklaďáky, letadla, helikoptéry a další šílenosti. Díky struktuře příběhu a třem hratelným postavám se hráč dostane k většině dopravních prostředků i zbraní mnohem dříve, herní svět bude také plný nepovinných aktivit a misí. Vrací se bankovní loupeže, honičky a bláznicé mise z dřívějších dílů, samotný podtext a téma pátého dílu však bude vážnější a dospělejší, i když si zachová pověstnou parodickou náturu, kterou je Rockstar znám.

Více už zatím neprozradíme, pro kompletní výčet všech novinek a detailů si počkejte na naše zítřejší preview, které již usilovně připravujeme. Co zatím na Grand Theft Auto V říkáte?

41
439
Source:zing.cz

Comments (14)

ShaRp28
ShaRp28 Nobody Special Level 96 10/11/2012 12:44 PM
už se těším !!
AxlRose
AxlRose Nobody Special Level 80 09/11/2012 08:31 AM
Už jsem..
PAráda :)
Stevo
Stevo Legendary player Level 90 09/11/2012 08:25 AM
Super všetko super...tie tri postavy sú bomba,z každého rožku trošku strašne veľa možností veľa aut,veľká mapa...tú hru proste ked ráno zapnem tak mám čo robiť do noci a to milion rôzných činností :)))
KoPeSs
KoPeSs Legendary player Level 63 09/11/2012 08:08 AM
No, vidím je se na co těšit. Jsem zvědavý na grafiku, jestli bude rovna GTA IV nebo bude mít propracovanější textury a reálnější grafiku.
GH0ST27
GH0ST27 Friendly Level 91 09/11/2012 07:48 AM
luxus screeny :D
Layle
Layle Nobody Special Level 53 09/11/2012 06:54 AM
Já tu hru chcííííí ! :D
Scorpion
Scorpion Level 80 09/11/2012 06:04 AM
Tož sem s tou hrou!
Blazicek
Blazicek Level 80 09/11/2012 04:42 AM
Jo a taky tam bude to stim benzínem že když z nadrže auta poteče benzin a bude tvořit čaru za autem a vy to zapalíte tak půjde hořící čára až k nádrži a auto vybuchne.
VR6
VR6 Level 8 08/11/2012 11:36 PM
chci tě^^
Lesk
Lesk Wise one Level 138 08/11/2012 11:12 PM
To je dobre.
Show comments 11-14 of 14