Confirmation

Confirmation

Confirmation

Confirmation

Register
Login
Happy Easter to all players!
GTA: San Andreas

Nové San Andreas je portem z mobilů

GTA: San Andreas
825
niCe niCe 30/10/2014

Deset let po původním konzolovém vydání se fanoušci značky GTA dočkali na Xboxu 360 remasterované edice dílu San Andreas. Rockstar jim sliboval především kvalitnější grafické zpracování a to po všech stránkách. Omlazená verze měla přinést ostřejší textury, větší dohled a maximálně plynulý výkon hry pro rozlišení 720p.

Nová xboxová verze skutečně tu starou v některých ohledech předčí. Na druhou stranu si hráči stěžují, že technická úroveň hry by mohla být i lepší, respektive neodpovídá jejich očekáváním. Novináři teď pro ně našli odpověď. Remasterovaná verze narazila na jisté technologické limity, neboť jde o odbitý port z aktuálních mobilních verzí pro platformy iOS a Android.

Technický základ xboxové herní edice byl podle nového odhalení převzat z jádra pro tablet Nvidia Shield s Androidem. Testeři proto smutně konstatovali, že kromě implementace achievementů nemá omlazená xboxové verze moc co nabídnout a chybí v ní kus vývojářské lásky a pečlivosti.

Vývojáři se prý neobtěžovali například s podporou antialiasingu (který stejně tak chybí i v mobilní verzi), přestože původní PC port vyhlazování umožňoval. Nepovedla se prý ani optimalizace. Snímkování má být sice standardně zamknuto na hodnotu 30 FPS, ale není výjimkou, když rychlost hry klesne hluboko pod tuto hranici.

Remasterovaná edice zkrátka jeví charakteristické znaky produktu, ke kterému nutno přistupovat s obezřetností. Omlouvat by ho snad mohla jen nízká cena. Nové xboxové San Andreas zákazníci pořídí za zhruba čtyři dolary.

29
825
Source:hrej.cz

Comments (4)

simon123cz
simon123cz Level 1 01/11/2014 08:16 AM
na PSko to nebude
GOLDENGODMANNY
GOLDENGODMANNY Level 121 31/10/2014 01:02 PM
Rád bych to viděl na PS3, ale su rád že R* nemyslí na úpravy, patche, updaty jenom GTA 5ky ale myslí i na San Andreasko
MartinCZE48
MartinCZE48 Level 25 31/10/2014 12:48 AM
jakou cenu má kupovat SA "HD" když se na tom nezměnilo nic jiného než textury ...
JessieJames
JessieJames Level 167 30/10/2014 10:41 PM
Vývojáři se prý neobtěžovali...

Nejak mi to k R* sedi. Oni vzdycky vydaji neco a o zbytek se postaraji fanousci. Svoje prachy maji jisty. Zadna podpora MP a neochota rozvijet dalsi veci, mimo nejnovejsich projektu.

Tak si rikam, podle toho vseho, jestli nejsou Cesi :)