Confirmation

Confirmation

Confirmation

Confirmation

Register
Login
Happy Easter to all players!
GTA 5

Tipy jak hrát GTA Online a snadno vydělat peníze

GTA 5
5730
rOxmaN rOxmaN 08/10/2013

Co vše lze v multiplayeru Grand Theft Auto V dělat a na co byste si měli dávat pozor?

Grand Theft Auto Online je multiplayerová část GTA V nabízející hraní v otevřeném světě Los Santos s dalšími 15 hráči. Hra více hráčů je tak velmi podobná singleplayeru, můžete chodit/jezdit kam se vám zachce a dělat si také co chcete. Nicméně, mise a aktivity jsou odlišné a dost často záleží na spolupráci hráčů, kteří se sejdou.

Na paměti musíte mít, že nesmíte usnout na vavřínech. Neustále musíte být ve střehu, kdykoliv vás totiž může jiný hráč zastřelit, přejet autem nebo jiným způsobem zlikvidovat. V autech dokonce může být nastražena bomba. Je tak na místě, abyste si své vydělané peníze z aktivit, misí a vykrádaček obchodů ukládali na bankovní účet. Jinak se vám může stát, že přijdete o velkou část peněz, které jste měli v peněžence.



Pozor na bílé tečky
Na mapě v GTA Online jsou bílou tečkou označováni ostatní hráči. Vyplatí se tak sledovat mapu, pokud uvidíte, že se k vám nějaká bílá tečka rychle blíží, tak se raději připravte. Může jít o hráče, který ujíždí před policajty, hledá si práci nebo (a to v častých případech) si vás vyhlédl jako potencioální oběť. Takže najděte si úkryt, vytáhněte zbraň a připravte se na přestřelku. Pokud půjde o hráče na podobném levelu jako vy, tak máte dost velkou šanci, že ho porazíte. Mnohokrát se mi ale stalo, že jsem narazil na hráče, který byl o několik tříd výše než já a měl nejen vestu, ale také brokovnici. Pak stačila jedna, dvě rány a já byl tuhej.

Nejlepší způsob jak si GTA Online skutečně užít je hrát se svými kamarády nebo si prostřednictvím misí a aktivit najít skupinku rozumných hráčů a s nimi plnit mise, závodit a celkově soupeřit nejen v závodech, ale také při přestřelkách na život a na smrt (deathmatch).

První cíl: Ukrást rychlé auto
Když se objevíte ve světě GTA Online, tak se vyplatí zajet do luxusnější čtvrti a ukrást nějaké pěkné a především rychlé auto. Občas se vám stane, že bloudíte po městě a nějaký čas vám trvá, než najdete nějaký pěkný kousek. Dívejte se tak kolem sebe a určitě nějaké luxusní vozidlo brzy spatříte. Až vyděláte nějaké peníze, vyplatí se vzít auto do Los Santos Customs a koupit Tracker. Stojí 2000 dolarů, ale rozhodně se vyplatí. Při podržení tlačítka Select si totiž můžete auto zamknout nebo určit, kdo do něj může nasednout (třeba jen členové vašeho crew nebo nikdo). Rovněž se vyplatí si auto pojistit.

Pokud si říkáte, že jde o dost peněz, tak pro vás mám dobrou zprávu. Zároveň s nedávno vydaným patchem totiž funguje příběhová/úvodní část GTA Online, kde vás hra vyzve, abyste zajeli do Los Santos Customs a upravili si auto. Zde vám budou nabídnuta různá vylepšení zdarma, včetně již zmíněného Trackeru.



Druhý cíl: Získat dobrou zbraň
V tomhle světě vám nebude stačit obyčejná poloautomatická pistole. Abyste uspěli a nemuseli se příliš bát ostatních hráčů, tak se vyplatí si sehnat pořádnou bouchačku. Pokud máte dost peněz, tak si zbraň koupíte, v druhém případě ji můžete po zabití vzít jinému hráči, gangsterům nebo policajtům.

Třetí a čtvrtý cíl: Koupit garáž a budovat si reputaci
Až vyděláte dost peněz, měli byste si koupit garáž. Jde sice o drahou záležitost, avšak s jistotou, že v garáži máte své automobily v bezpečí.

Bez reputace se neobejdete, protože vám odemyká lepší zbraně, neprůstřelné vesty, domy, auta atd. Budovat ji můžete různými způsoby. Pokud jste dobrý řidič, můžete unikat před policajty. V tomto případě se ale ujistěte, že nemáte více jak tři hvězdičky. Pokud máte, tak vám bude trvat dlouho, než se jich zbavíte.

Body reputace získáte i sportováním. Proti jinému hráči si můžete zahrát například tenis, pokud vyhrajete, budete odměněni.



Vydělejte peníze, kradením aut a přepadením obchodů
Tahle činnost je spíše pro sólové hráče. Potřebujete peníze a nechcete se moc nadřít? Pak ukradněte nějaké auto a zavezte ho do Los Santos Customs. Pokud ho moc nezničíte, dostanete za něj tři až osm tisíc dolarů. Jde o zaručený stálý příjem.

Tip: Raději se vyhněte luxusním sportovním vozům, s těmi jsou problémy. Balík peněz dostanete za SUV a kupé, zatímco za sedany a další auta už je mnohem méně. Rovněž nezapomeňte, že můžete prodat jen jedno auto za den, což znamená cca každých 45 minut.

Další peníze se dají vydělat přes Simeona. Kontrolujte ve svém mobilním telefonu pravidelně textové zprávy. V těch vás totiž žádá o konkrétní automobily. Stačí ho doporučit k němu a máte v kapse další prašule. Opět mějte na paměti, že auto nesmíte moc poškodit, pokud ano, dostanete méně peněz.

Druhá část už je poněkud rizikovější, ale vyplatí se. Jde o přepadávání obchodů. Než se do nich pustíte, kupte si masku, abyste se mohli do obchodu příště vrátit. V opačném případě by vás obsluha poznala. Jakmile jste dostatečně vybaveni (nějaká ta zbraň a maska), tak si na mapě vyhlédněte nějaký ten obchod a vydejte se na místo. Stačí vejít dovnitř a namířit na prodejce zbraň. Pokud používáte headset, vyplatí se do něj řvát, pak vám prodejce dá peníze rychleji. V opačném případě můžete začít střílet do regálů se zbožím. Nezapomeňte ale zůstat ve střehu, někdy na vás totiž může člověk za pokladnou vytáhnout zbraň. Stává se to především v případech, když odcházíte z krámu a otočíte se k němu zády. Jakmile se dostanete z obchodu, rychle vlezte do auta a sešlápněte plyn až k podlaze. Policajti totiž budou spěchat na místo. Je tak dobré rychle zmizet z oblasti a dávat pozor, abyste cestou nepotkali hlídkující vozy.

Nejjednodušší způsob jak zmizet policajtům při přepadení obchodu je vrtulník, který můžete ukradnout na letišti nebo na střeše nemocnice. Za loupež v obchodě získáte kolem 1-4k dolarů. Pokud budete střílet do regálů, tak vám obsluha může vydat více peněz.



Nezapomeňte své peníze dát na účet
Tohle by naštvalo každého. Máte v kapse pořádný balík peněz, jdete po ulici a najednou vás někdo zastřelí, nejčastěji přejede. A ejhle, máte problém. Jiný hráč vám vezme peníze a vám zbydou oči pro pláč. Jak se tomu vyhnout? Jednoduše, nenoste u sebe moc peněz. Ukládejte je na účet (podržením tlačítka Select vyvoláte nabídku, kde zadáte do GPS bankomat, najde vám to ten nejbližší v okolí, nebo prostřednictvím mobilu).

Lovte červené tečky
Pokud jste už v GTA Online nějaký čas a naučili jste se základní věci, tak se můžete vydat na lov lidí. Je to jednoduché, na mapě se vám objeví červená tečka, to je člověk, na kterého je vypsaná odměna za jeho hlavu. Stačí ho najít a třeba vyčkat na správnou chvíli, rozjet se na něj autem a převálcovat ho. V tomto případě jde o jednoduchou prácičku, často ale budete muset vytáhnout zbraň.

Při lovu buďte opatrní. Červenou tečkou jsou totiž označováni hráči, kteří často zabíjeli ostatní hráče, takže dost často jde o ostřílené drsňáky.

19
5730
Source:zing.cz

Comments (9)

Mafian1010cz
Mafian1010cz Level 3 29/05/2014 09:31 AM
xD
Kocourek
Kocourek Level 12 11/10/2013 10:44 AM
Start - online - players - Najedeš na jednotlivé hráče u kterých vidíš zapnutý mikrák, dáš křížek (options) a zvolíš možnost mute player.
Blazicek
Blazicek Level 80 11/10/2013 01:48 AM
A jak vypnu ty hlasy co tam mluví ostatní hráči do mikrofonu?
Kocourek
Kocourek Level 12 10/10/2013 01:24 PM
Crew založíš nebo se pokusíš se k nějaké přihlásit jedině na stránkách rockstars game webu nebo ještě je možnost, že tebe samotného ve hře někdo do své crew pozve a v takové situaci už stačí dát jen start, online, crew a podívat se na pozvánky.

S přáteli čistě se hrát asi nedá, je těch serveru víc a musíš je přizvat do své hry, respektive svého světa, aby jsi s něma hrál, zapojoval se do misí a jiných podobných aktivit a stejně tam budou i jiní lidé, kteří budou online a snažit se vás zabít, i jen tak pro zábavu.

Jen vyvrátím radu v novince - do banky si nic nedávejte, neboť můžete o peníze spíš přijít, než uchránit od utočníku. Neptejte se proč nebo jak, nevím. Píšu z vlastní zkušenosti.
Ferrion
Ferrion Legendary player Level 86 08/10/2013 07:58 PM
tak to ti neporadím vím jen jak to udělat na xboxu :)
Blazicek
Blazicek Level 80 08/10/2013 07:21 PM
Já mám PS3 :)
Ferrion
Ferrion Legendary player Level 86 08/10/2013 01:31 PM
To je podle toho jestli máš Xbox nebo Psko
Blazicek
Blazicek Level 80 08/10/2013 12:45 PM
Já vůbec nechápu kde a jak se připojit do toho Crew já se připojil jen na ten server tam mluvily do mikrofonu samí Američani nebo kdo.Princip hry chápu velmi dobře ale jak se připojit do crew tedy jak hrát čistě jen se svými přáteli to vůbec nechápu.Ty kdo hráli Max Payne 3 MP ty to znají ale jak Max Payne 3 bohužel nehrál.
Ferrion
Ferrion Legendary player Level 86 08/10/2013 12:33 PM
Jestli v GTA:Online hledáte jak vydělat hodně peněz a rychle tak doporučuji tohle :www.youtube.com/watch?v=GTdDnCeJ5RI , sám to používám :)